I Esbjerg kan fremtidens sundhedspersonale springe ventelisten til et nyt boligbyggeri over. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Ritzau Scanpix

Sundheds­personale springer køen over til nye boliger

25. okt 2019
Fremtidens læger og sundhedspersonale får fortrinsret til et nyt boligbyggeri på Tovværksgrunden i Esbjerg.

Hvis du læser til læge eller sygeplejerske, så kan du få, men er du andet, så må du vente på din tur i køen. Sådan kunne sloganet lyde for et nyt boligbyggeri opført af Ungdomsbo på Tovværksgrunden i Esbjerg, hvor fremtidens  sundhedspersonale kan springe den almindelige venteliste over.

Kommunens Økonomiudvalg har nemlig netop godkendt, at der indgås en aftale om fleksibel udlejning, skriver JydskeVestkysten.  

LÆS OGSÅ: Holder pause på ubestemt tid - Superliga­træners datter alvorligt syg

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), håber, at projektet vil lokke flere studerende til byen.   

- Efter at vi har fået kandidatuddannelsen i medicin til Esbjerg, kan medicinstuderende ved Syddansk Universitet i Odense tage kandidatdelen ved Sydvestjysk Sygehus Esbjerg, og vi forsøger at få dem til at slå sig ned her, i stedet for at de pendler fra Odense. Der er allerede 60, der er interesserede i at tage kandidatdelen på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg, selv om der kun er 30 pladser, og det er jo helt fantastisk, at interessen er så stor. Når Esbjerg så er klar med et boligtilbud, øges chancen jo for, at de vælger os, siger han til JydskeVestkysten. 

LÆS OGSÅ: Fra næste år skal du betale mindre i licens

Byggeriet skal efter planen opføres i 13 etager med i alt 87 almene boliger fordelt på 24 boliger på cirka 50 kvadratmeter, 39 boliger på cirka 80 kvadratmeter og 24 boliger på omkring 110 kvadratmeter. 

Hvis det ikke lykkes at fylde alle boligerne op med studerende, vil de blive udlejet via den almindelige venteliste for familieboliger.