20200108-124404-L-1920x903we
Nu handler det om hurtigst muligt at få tryk i slangerne, lyder det fra DI's Lars Sandahl Sørensen. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Styrelse i akut mangel på 500 medarbejdere: - Huset brænder

25. mar 2020, 14:08
I kølvandet på regeringens hjælpepakker har Erhvervsstyrelsen akut brug for omtrent 500 nye medarbejdere, hvis de skal kunne håndtere de mange ansøgninger.

Erhvervsstyrelsen er lagt ned efter vedtagelsen af regeringens hjælpepakker. De betyder nemlig, at pressede virksomheder blandt andet kan søge om løntilskud til hjemsendte medarbejdere og kompensation for faste udgifter i en periode. Og et stort antal danske virksomheder har allerede rettet henvendelse til myndighederne.

LÆS OGSÅ: Soldater isoleret på kaserne - "Det var en god beslutning"

Derfor vurderer styrelsen, at man akut har behov for 500 nye medarbejdere, hvis styrelsen skal kunne løfte opgaven inden for en overskuelig tidshorisont, skriver Watch Medier

- Håndteringen af ordningerne kræver mange ressourcer. Der er et IT-setup, der skal på plads, og vi har ansat de første 60 folk til sagsbehandling og forventer at hyre mange flere over de kommende uger. I alt forventer vi at få brug for op mod 500 medarbejdere til at håndtere kompensationsordningerne, skriver Erhvervsstyrelsens presseafdeling i en mail til Watch Medier, hvor de også forklarer, at der er tale om midlertidige ansættelser. 

Hos DI understreger man, at hjælpepakkerne skal føres ud i livet hurtigst muligt for at komme pressede virksomheder til undsætning. 

- Huset brænder, og med hjælpepakkerne har vi fået lagt nogle af de brandslanger ud, som der er så akut brug for. Nu handler det om hurtigst muligt at få tryk i slangerne. Med andre ord skal hjælpepakkerne virkelig ud og virke i virksomhederne. Det haster, udtaler DI-topchef Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Ekspert om myndigheder - "Har taget grueligt fejl"