Strippere slæber chef i retten for dummebøder

29. aug 2013, 11:23
En flok strippere slæber klubejer i retten for underbetaling.

En flok amerikanske strippere har slæbt deres klubejer og chef i retten, fordi han angiveligt udnytter dem groft økonomisk.

Blandt må de afklædte kvinder betale store summer for at få lov til at strippe i hans klub, og de får også "dummebøder", hvis de brokker sig eller hvis kunderne laver ballade i klubben.

"Sagen handler grundlæggende om udnyttelse. Udnyttelse af ansatte, som er sårbare, fordi de samtidig bliver stemplet for deres job," siger strippernes advokat, Mari Newman.

De fire strippere fra Colorado hævder, at de er blevet underbetalt i en årrække. De får ikke løn af klubejeren, men må nøjes med de pengesedler, tilskuerne stikker i deres trusser.

Det i sig selv er ret normalt for branchen, men oveni skulle de erotiske dansere aflevere en stor del af pengene til klubejeren for overhovedet at måtte strippe i klubben, betale gebyr for hver udført lapdans, betale for udsmideres og dj's løn og betale dummebøder oveni, hvis der havde været ballade på stedet. For eksempel hvis en kunde havde forgrebet sig på stripperen.

Også hvis stripperne formastede sig til at klage over arbejdsvilkårene, faldt der en dummebøde.

I alt var strippernes arbejdsdag så fyldt med bøder og gebyrer, at de mange gange endte med at måtte betale mere, end de tjente, siger kvindernes advokat.

Klubejeren, Kevin Eardly, afviser anklagerne. Han siger, at stripperne ikke er ansatte, men hyret som selvstændige, og at de blot er ude på at få nogle almisser.