Strejke i DR: De tager vores frokost

30. okt 2015, 12:49
Medarbejderne på DR Nyheder har nedlagt arbejdet. Cheferne laver radioavis.

Denne fredag er ikke som de fleste i Danmarks Radio.

Weekend-stemning er blevet afløst af strejke i DR Nyheder.

DRs ledelse har valgt at afskaffe den lønnede frokostpause, og i protest over udmeldingen nedlægger DR Nyheders medarbejdere arbejdet, skriver fagbladet Journalisten.

Medarbejderne besluttede at nedlægge arbejdet fredag formiddag på et fagligt møde. Ifølge Journalistens oplysninger er arbejdsnedlæggelsen planlagt til lørdag morgen klokken ni.

Strejken medfører, at DR Nyheder fredag vil køre med nødbemanding. Radioaviserne og nyhedsdækningen på dr.dk fortsætter dog.

Frygter fyringer

Fællestillidsmand i DR Henrik Friis forventer, at det kommer fyringer.

- Medarbejderne gør alt, hvad de kan for at være fleksible, de løber stærkt, men føler ikke, at ledelsen anerkender indsatsen. Nu vil de så tage den betalte frokostpause. Det vil føre til et kæmpe motivationstab og ramme arbejdsmiljøet, sagde fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar til Journalisten tirsdag.

- Den eneste måde, DR kan finde pengene på, er på lønninger. Hvis spisepausen bliver selvbetalt, så skal vi jo vagtsættes 2,5 time mere om ugen. Det betyder, at man kan fyre et tilsvarende antal mennesker, for hvor skulle besparelsen ellers komme fra? lød det fra Henrik Friis Vilmar.

Strejken betyder også, at DR-cheferne lige nu er trukket i arbejdstøjet for at lave nyheder til dagens radioaviser.

Det skriver redaktør på DR's politiske magasin 'Bag Borgen', Søren Larsen, på Twitter.