20200912221956547_1000
6200 mennesker har forsøgt at krydse kanalen fra 1. januar til slutningen af august med alt fra både, paddleboards, kajakker eller ved at svømme med en redningsvest på. Dette er et arkivfoto fra tunesisk farvand (Arkivfoto). Foto: Handout./Reuters

Frankrig fordobler kystpatruljer for at stoppe migranter

29. nov 2020, 08:35
Ny aftale mellem Storbritannien og Frankrig skal forhindre migranter i at krydse Den Engelske Kanal ulovligt.

Flere patruljer og mere teknologi vil snart blive sat ind langs de franske strande efter en ny aftale mellem Frankrig og Storbritannien om at stoppe ulovlig migration over Den Engelske Kanal.

Et stigende antal migranter har de seneste år forsøgt at nå til Storbritannien ved at krydse det travle farvand, hvilket har resulteret i fire dødsfald i 2019 og syv i år indtil videre.

Den nye aftale betyder, at franske patruljer langs landets kystlinje vil blive fordoblet fra 1. december. Derudover vil droner og radar blive taget i brug for at opdage migranter, hvis de forsøger at krydse kanalen.

Det oplyser den britiske indenrigsminister, Priti Patel.

Patel siger, at den nye aftale vil hjælpe de to lande med deres ”fælles mission om at gøre kanaloverfart fuldstændig umuligt”.

Problemet har været en kilde til spændinger mellem landene, da Storbritannien har beskyldt Frankrig for ikke at gøre nok for at forhindre migranter i at krydse farvandet mellem dem.

Svømmer 30 kilometer

Franske myndigheder oplyste i september, at de har opsnappet mere end 1300 personer, der har forsøgt at nå Storbritannien. Heriblandt en håndfuld, som havde forsøgt at svømme de cirka 30 kilometer fra Frankrig til Storbritannien.

I alt har cirka 6200 mennesker forsøgt at krydse kanalen fra 1. januar til slutningen af august med alt fra både, paddleboards, kajakker eller ved at svømme med en redningsvest på.

Det nordlige Frankrig har længe været en magnet for personer, der vil smugle sig selv over grænsen til Storbritannien. Det sker som oftest via små både eller om bord på en af de tusindvis af lastbiler eller biler, som hver eneste dag krydser kanalen med færger og tog.