20200720-225119-L-1920x1279we
Hobro IK har problemer med at huske arbejdstilladelser til deres spillere - det har kostet dyrt i flere tilfælde. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Tidligere superligaklub får stor bøde for ulovlig arbejdskraft

10. dec 2020, 06:00
Fodboldklubben Hobro IK har for anden gang på to år fået en bøde for manglende arbejdstilladelse til spillere. Bøden skyldes en forglemmelse, mener politiet.

Det kan koste dyrt, hvis virksomheder glemmer at sikre sig, at deres ansatte har den fornødne arbejdstilladelse. 

Det har 1. divisionsklubben, Hobro IK, der indtil for kort tid siden spillede med i landets bedste fodboldrække, Superligaen, måtte sande. 

A4 Arbejdsliv har fået en aktindsigt, der viser, at Hobro IK i slutningen af august indkasserede en bøde på 70.000 kroner for i godt syv måneder at have beskæftiget en ansat ulovligt. 

Ifølge Bent Højgaard, vagtchef ved Nordjyllands Politi, drejer sagen sig om en spiller, hvis arbejdstilladelse var udløbet. 

- Det er vores klare opfattelse, at der er tale om en forglemmelse fra klubbens side, og bøden blev da også hurtigt betalt, siger Bent Højgaard. 

Det koster virksomheder 10.000 kroner for hver måned, de har en medarbejder ansat uden korrekt arbejdstilladelse. 

- Derfor er bøden i den pågældende sag løbet op i et forholdsvist stort beløb, forklarer Bent Højgaard. 

- En svipser 

Det er ikke første gang, at Hobro IK er i søgelyset for brug af ulovlig arbejdskraft. 

I 2018 spillede den tidligere Superliga-profil Quincy Antipas en kamp for Hobro IK uden at have arbejdstilladelsen på plads. 

Det kostede klubben en bøde på 10.000 kroner, mens Antipas fik en mindre bøde. 

- Alle var glade på det tidspunkt, han kom til klubben, men et par dage senere finder jeg så ud af, at vi skulle have søgt en arbejds- og opholdstilladelse til ham. Det drejer sig ganske enkelt om uvidenhed, forklarede Hobros sportsdirektør, Jens Hammer Sørensen, dengang til DR. 

Hobro IK's presseafdeling bekræfter overfor A4 Arbejdsliv, at bøden på 70.000 kroner er betalt, og at arbejdstilladelsen for den pågældende spiller nu er på plads. 

Derudover har klubben ingen kommentarer til sagen.