2021032017183352_1000
Politet i Kassel anholder en mand under sammenstød lørdag med demonstrerende højreradikale, konspirationsteoretikere og vaccinemodstandere. Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters

Store protester i tysk by mod restriktioner under corona

20. mar 2021, 18:58
Politiet måtte bruge peberspray og stave, da op mod 10.000 mødte op til ulovlig demonstration i byen Kassel.

Det endte med sammenstød med politiet, da op mod 10.000 mennesker lørdag mødte op i den centrale del af byen Kassel i det centrale Tyskland for at protestere mod restriktionerne under coronapandemien.

Politiet måtte anvende peberspray og stave for at holde demonstranterne tilbage, da de forsøgte at bryde gennem afspærringer.

Der var tale om en ulovlig demonstration. Deltagerne i protesten havde fået anvist et sted i udkanten af byen til at demonstrere. Men det ignorerede de og mødte i stedet op i byens midte.

Adskillige personer er anholdt under tumulterne. Men politiet har ikke oplyst antallet. Flere journalister er angrebet af demonstranter.

Deltagerne var som ved lignede protester mod restriktionerne en broget skare af stærkt højreorienterede, konspirationsteoretikere, covid-19-benægtere og vaccinemodstandere.

De er tilhængere af den bevægelse, der kalder sig Querdenken.

Mange af deltagerne i demonstrationen bar ikke mundbind og holdt ikke afstand til hinanden.

Politiet i Berlin opløste lidt tidligere på eftermiddagen en demonstration, som højreekstremister havde indkaldt til. Deres demonstration blev opløst, fordi de brød med påbuddet om at bære mundbind og holde indbyrdes afstand.

Ifølge politiet havde man ventet nogle få tusinde demonstranter.

Der har været lignede protester i en række andre europæiske lande lørdag. De har talt fra nogle få hundrede op til få tusinde deltagere.

I Malmø i Sverige opløste politiet en demonstration på Gustaf Adolfs Torg, som havde samlet 200 personer, skriver avisen Expressen. Ifølge politiet overtrådte de det generelle krav om maksimalt otte personer sammen.

En demonstrant, der kalder sig Andrew, var rejst fra København for at deltage i demonstrationen.

- Jeg er svensker og bor i København. Der har de hårde restriktioner ført til konkurser og selvmord. Jeg ser en risiko for, at der bliver lige så hårde restriktioner i Sverige, siger han til avisen.

/ritzau/dpa