Stor styrke skal fange millionrøvere

12. aug 2008
Københavns Vestegns politi har sat en stor styrke ind for at fange røverne efter søndagens millionrøveri. Især skraldebilerne er et varmt spor.

- Vi har en stor styrke på 30 mand i gang med opklaringen, og dagen i dag skal gå med at afhøre vidner og samle spor på gerningsstedet, siger Carsten Jansson fra Københavns Vestegns politi.

Han er ikke i tvivl om, at det lykkedes at fange de op mod tyve mennesker, der stod bag millionrøveriet mod Dansk Værdihåntering i Brøndby natten til søndag. Det lykkedes ikke i første omgang, hvor politiet måtte opgive at følge efter røverne, der havde afspærret flugtvejene med store skraldebiler og smidt partisansøm ud.

- Det er beklageligt, at de slipper væk, men vi måtte se os slået af et røveri, der har haft en planlægningsfase uden lige.

Hvordan røverne ubemærket har fået fat i skraldebilerne og udregnet, hvor de skulle stå for at hægte politiet af, er nogle af de ting, der fokuseres på, siger Carsten Jansson fra Københavns Vestegns politi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han mener, at politiet handlede rigtigt ud fra de redskaber, de har til rådighed.

 - Vi kan ikke gøre andet end at følge efter dem i bil, og de blev bremset af partisansømmene. Så vidt jeg ved, går det ud over hastigheden, hvis alle biler skal være udstyret med punkterfri dæk, og så er vi lige vidt.

I forhold til at følge efter røverne i luften, henviser Carsten Jansson til at en helikopter er mindst en halv time om at komme på vingerne, og til den tid, vil røverne være over alle bjerge.

Der er endnu ikke kendskab til, hvor mange millioner røverne slap afsted fra Dansk Værdihåndterings afdeling i Brøndby.

faktaboks