Carole Ghosn (lyst hår) ses på billedet til venstre sammen med datteren Caroline. På billedet til højre er det Carlos Ghosn, som har fransk, libanesisk og brasiliansk statsborgerskab. Foto: Issei Kato/Reuters og Eric Piermont/AFP/Ritzau Scanpix (arkiv)

Stor mystik om eks-topchef: Hustru afviser vilde rygter

5. jan, 12:38
Der hersker fortsat stor mystik om, hvordan den skattefusk-anklagede Carlos Ghosn flygtede fra sin bopæl i Japan.

Det har tilsyneladende intet på sig, når den libanesiske udgave af MTV siger, at en paramillitær gruppe camoufleret som musikere hjalp den skattefusk-anklagede Carlos Ghosn med at flygte fra sin bopæl i Japan.

LÆS OGSÅ: Kendt direktør ramt af stress: - Jeg kunne ikke bevæge mig

Det er Carlos Ghosns hustru, Carole Ghosn, som ifølge B.T. overfor nyhedsbureauet Reuters afviser MTVs historier om flugten der skete ved årsskiftet.

Her oplyste den tidligere topchef i Nissan Carlos Ghosn, at han trods en slags husarrest i Japan befinder sig i Libanon.

Men MTV er ikke alene om at bringe historier til torvs om den spektakulære forsvinden.

Blandt andre The Financial Times og The Wall Street Journal skriver at Carole Ghosn har spillet en rolle i planlægningen af at få ægtemanden ud af Japan.

LÆS OGSÅ: Ansatte udsat for uhyggelig oplevelse: Ung mand anholdt

Carlos Ghosn er en brasiliansk-født fransk forretningsmand med libanesiske aner. Han har angiveligt tre pas: et brasiliansk, et fransk og et libanesisk. Alle tre pas skulle dog være i hans japanske advokaters varetægt.

Det er derfor et mysterium om, hvordan han slap ud af Japan. MTV's version er, at han efter en koncert i sit eget hjem gemte sig i et stort etui til et instrument, som hastigt blev fragtet til den lokale lufthavn. Her fra blev han angiveligt fløjet til Istanbul i Tyrkiet og derfra videre til Beirut ombord på et privatfly, skriver B.T.

Carlos Ghosn voksede op i Libanon og har tæt tilknyning til landet. Han ejer adskillige ejendomme og er så populær i landet, at han sågar optræder på et af landets frimærker.

Efter den påståede flugt meddelte 65-årige Carlos Ghosn, at han 8. januar vil holde et pressemøde i Libanons hovedstad Beirut.

Politiet i Tyrkiet har desuden anholdt syv personer, heriblandt fire piloter, i forbindelse med efterforskningen.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Politikere har skabt et tag selv-bord

Fakta om Carlos Ghosn

  • Født ind i en familie med libanesiske rødder i Brasilien 9. marts 1954. Har fransk, libanesisk og brasiliansk statsborgerskab. Han blev uddannet som ingeniør i Paris i 1970'erne.
  • Indledte sin karriere hos dækproducenten Michelin. Gik over til Renault i 1996. Fik ansvaret for at redde selskabets Sydamerika-division. Operationen førte til hans tilnavn "Le Cost Killer" som følge af aggressive nedskæringer.
  • Renault købte i 1999 næsten 40 procent af aktierne i det japanske Nissan, som i flere år havde haft underskud. Ghosn forbedrede resultaterne og var Nissans administrerende direktør fra 2001 til april 2017.
  • Han har haft central betydning for opbygningen af alliancen mellem Renault, Nissan og senere Mitsubishi - et samarbejde baseret på blandt andet ejerskaber på tværs og fælles udvikling af teknologi. Alliancen solgte i 2017 10,6 millioner biler.
  • Mange har anset Ghosn for at være en af de mest succesfulde internationale topchefer. Han var i 2001 på toppen af Time Magazines liste over verdens mest indflydelsesrige erhvervsledere.
  • Ghosn blev i november 2018 anholdt på en flyveplads i Tokyo og sigtet for at have svindlet skattevæsnet og have misbrugt Nissans midler. Han blev afsat få dage senere.
  • Gik selv af som administrerende direktør i Renault i januar 2019.
  • Efter at være været løsladt mod kaution blev Ghosn, som nægter alle anklagerne mod ham, anholdt igen i Tokyo i april. Han blev igen løsladt mod kaution.
  • Ghosn ejer en ejendom i Beirut. Ifølge japanske medier har han - eller han har haft - private residenser i Tokyo, Paris, Rio de Janeiro, Amsterdam, Beirut og New York.

Kilder: BBC, Reuters, Ritzau