Blandt andet vedligehold af grønne områder i København kan gøres mere effektivt, viser rapport. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Stor fyringsrunde: I dag afgøres 60 ansattes skæbne

19. aug 2019
Transporttid i forbindelse med drikkepauser og frokost er et kernepunkt i en rapport om effektiviteten i afdelingen Byens Drift i København.

En konsulentrapport peger på, at tømning af Københavns skraldespande, fejningen af gader og vedligeholdelsen af de grønne områder kan gøres mere effektivt.

LÆS OGSÅ: Mor og søn går konkurs: 42 ansatte mister jobbet

Det kan koste 60 ansatte jobbet i afdelingen Byens Drift, skriver Ekstra Bladet.

Teknik- og Miljøudvalget mødes i dag, mandag, og tager endelig stilling til rapporten, som er udarbejdet af en af verdens største konsulentvirksomheder, Ernst & Young.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Følger udvalget rapporten - og Teknik- og Miljøforvaltningens påstand - vil det samme arbejde kunne gøres af 325 personer mod nu 385.

Et af kernepunkterne er brug af transporttid i forbindelse med drikkepauser og frokost.

- Som vi læser forslaget, så lægges der op til, at vi skal spise i vores biler, hvilket betyder, at vi ikke får mulighed for at vaske hænder eller noget andet, inden vi skal spise, siger fællestillidsrepræsentant Rasmus Bredde til Ekstra Bladet.

- Vi går altså og tømmer skraldespande hele dagen, og nogle gange har folk sågar skidt i dem. Skal vi så sætte os direkte ind og spise bagefter? Siger Rasmus Bredde til Ekstra Bladet.

Medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget Jakob Næsager (K) og Niels E. Bjerrum (S) siger til Ekstra Bladet, at man ikke "vil byde uværdige forhold" efter en eventuel effektivisering.

LÆS OGSÅ: Mystisk fænomen: Politiet kimet ned af mærkelige opkald