Schmidt Hammer Lassen Architects er kendt for blandt andet ARoS Kunstmuseum i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Stor fyringsrunde: Firma fyrer hver 10. medarbejder

11. sep 2019
Schmidt Hammer Lassen Architects fyrer både i København og Aarhus.

20 ansatte hos Schmidt Hammer Lassen Architects skal ud at finde nyt job.

LÆS OGSÅ: Janni Spies om forhold til 17 år yngre mand: ”En udfordring”

- Det er ikke noget usædvanligt i vores branche, at vi tilpasser antallet af medarbejdere til de opgaver, vi har, men det er selvfølgelig altid superærgerligt, at man er nødt til at sige farvel til medarbejdere, siger administrerende direktør Sanne Wall-Gremstrup til Politiken Byrum.

Det drejer sig både om arkitekter og administrative medarbejdere på firmaets kontorer i Aarhus og København. 13 er fyret fra Aarhus-kontoret, mens syv er fyret fra kontoret i København.

Ifølge Sanne Wall-Gremstrup er den tidligere voldsomme vækst den primære årsag til nedgangen. Firmaet har i øjeblikket ikke den samme tilgang af store opgaver fra både ind- og udland.

Schmidt Hammer Lassen blev i begyndelsen af 2018 solgt til den amerikanske design- og arkitektvirksomhed Perkins+Will, der har over 2.000 ansatte fordelt på 25 kontorer i det meste af verden.

Ifølge Politiken Byrum omsatte Schmidt Hammer Lassen i 2018 for 177,2 millioner og fik et resultat på 11,6 millioner kroner.

Schmidt Hammer Lassen Architects er kendt for blandt andet udvidelsen af Det Kongelige Bibliotek i København, ARoS Kunstmuseum i Aarhus og det største offentlige bibliotek i Skandinavien, Dokk1 i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Bruger stjålne firmabiler til tyvetogt: Kan du hjælpe?