Halvdelen ud af 80 Sportmaster er lukket, fordi de ligger i centre. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Direktør for landsdækkende kæde med skarp kritik

6. maj 2020, 13:55
Sportmaster kan holde butikker åbne, der ikke ligger i centre. Omsætningen her fra bliver modregnet i den hjælp, som kæden kan få for de butikker, der holder lukket.

Direktøren for Danmarks største sportskæde Sportmaster, Andreas Holm, retter nu skarp kritik af regeringens hjælpepakker.

LÆS OGSÅ: Dansk gigant fyrer

Han er egentlig tilfreds med trepartsaftalen, der betyder, at de ansatte kan sendes hjem med lønkompensation. Men han har ikke meget fidus til hjælpepakken, der betyder, at han kan få dækket sine faste udgifter for de butikker, der er tvangslukkede. Det skriver BeT.

Problemet er nemlig, at det ikke er alle Sportmaster-butikker, der er lukket. Det gælder kun for cirka halvdelen af kædens 80 butikker, da de ligger i centre. Og det betyder, at den omsætning som er fra de åbne butikker, modregnes i hjælpen.

Eksempelvis får en butik 50 procents dækning, hvis den taber 60 procent i omsætning, men kun 25 procent i dækning, hvis nedgangen har været 59 procent. 

- Da vi ikke kender vores omsætning, så ved vi reelt ikke, hvad vi får i kompensation. Det giver en stor usikkerhed. Samtidig sætter det os også i den situation, at vi kan risikere at blive straffet for en omsætning, der er for høj, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ: Frygt for eksplosion i mangel på praktikpladser: Foreslår lønkompensation for at tage lærlinge

Andreas Holm mener derfor, at butikkerne burde kompenseres et hundrede procent for de butikker, der er tvangslukkede. Også selv om de kører under ét og samme CVR-nummer som andre butikker.