Kronprins Frederik skyder til næste år Royal Run i gang i Sønderborg i anledning af 100-års jubilæet for Sønderjyllands genforening med Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kæmpe ændring i Royal Run vækker vrede

30. okt 2019, 17:25
Kronprins Frederiks motionsløb, Royal Run, kommer ikke til Aarhus i 2020.

Da kronprins Frederik onsdag morgen officielt inviterede landets motionister til Royal Run til næste år, mistede tronarvingen mindst en løber.

LÆS OGSÅ: Lise Nørgaard i dyb sorg: "Det er frygteligt"

Gitte Grønning Gaba fra Brande er nemlig skuffet over, at løbet ikke kommer til Aarhus i 2020, og ønsker derfor ikke at deltage.

- Jeg synes, at man som minimum burde have København og Aarhus med hvert år. Jeg ser lidt Aarhus som det samme som København. Det er jo hovedstaden i Jylland, siger Gitte Grønning Gaba til B.T.

Hun mener, at Aarhus er oplagt til at blive udvalgt som værtsby hvert år fordi kongefamilien har et unikt forhold til Aarhus og Marselisborg Slot.

Sidst kunne man løbe i Aalborg, Aarhus, Rønne og København plus Klaksvik på Færøerne.

I 2020 bliver løbene holdt i Aalborg, København, Sønderborg og Odense.

I Sønderborg vil kronprins Frederik skyde løbet i gang. Det gør han i anledning af, at der her fejres 100-års jubilæet for Sønderjyllands genforening med Danmark.

Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletikforbund og talsmand for Royal Run, forklarer til B.T., at det ikke er kongehuset, som vælger værtsbyerne.

- De har bare udtrykt ønske om, at Royal Run foregår bredt over hele landet, og så har de vurderet, at de kun kan nå fire byer.

LÆS OGSÅ: Christian Stadil går konkurs: Gigantisk underskud