Debat: Støtter Dansk Folkeparti en ret til tidlig pension for nedslidte, Bent Bøgsted?

15. maj 2019, 11:37
Dette indlæg er udtryk for skribentens holdning og ikke et udtryk for A4’s holdning.
Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected]

Debatindlæg af Leif Lahn Jensen, Socialdemokratiet.

Dansk Folkepartis Bent Bøgsted fremhæver i et indlæg A4 NU (15. maj 2017), at Dansk Folkeparti sammen med regeringen og Radikale Venstre har udarbejdet et forslag om en ny seniorpension. Aftalen er et lille skridt i den rigtige retning. Men langt fra nok til at hjælpe de nedslidte.

For det første er det ganske enkelt ikke rigtigt, når Bent Bøgsted skriver, at den nye seniorpension vil hjælpe 17.000 nedslidte danskere fra arbejdsmarkedet til en tidligere tilbagetrækning. For langt de fleste af de 17.000 er allerede på førtidspension eller modtager andre offentlige ydelser.

Faktisk er det kun cirka 130 lønmodtagere som hvert år kan gå fra fuldtidsarbejde til seniorpension. Det rækker slet ikke til at løse den opgave, vi står med. 

For det andet er seniorpensionen ikke en ret til at trække sig tilbage, men alene en ret til at søge om at få vurderet om man er syg nok til at komme på seniorpension på samme måde, som det var tilfældet med seniorførtidspensionen.

For det tredje er aftalen jo kun halvfærdig, idet hverken regeringen, Radikale eller Dansk Folkeparti vil svare på, hvem der skal vurdere og beslutte, om man er syg nok til at få seniorpension.

Det er netop derfor, at Socialdemokratiet vil indføre en ny ret til tidlig folkepension til de nedslidte. Vi har fundet tre milliarder kroner fra bankerne og de rigeste aktieejere og fremlagt syv konkrete principper. Et af de syv principper er, at den nye ret til tidlig folkepension skal gælde de folk, som har slidt og slæbt i mange år.

Vi vil udforme den nye ret til tidlig folkepension i samarbejde med arbejdsmarkedets parter, så vi får inddraget den ekspertise de har. 

Derfor er mit spørgsmål til Bent Bøgsted: Vil Dansk Folkeparti være med til at indføre en ny ret til tidlig pension for nedslidte?

Dette er et debat indlæg. Indlægget er ikke udtryk for A4 Nus holdning. Du er velkommen til i en sober tone at kommentere indlægget nedenfor. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected]