Inger Støjberg ses her sammen med Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

Støjbergs tidligere rådgiver: Derfor kan hun tillade sig mere

14. jan, 15:19
Inger Støjberg har ikke bevæget sig ind på Jakob Ellemann-Jensens domæne, siger hendes tidligere politiske rådgiver,

Støjbergs tidligere politiske rådgiver, Mark Thorsen, siger til Ekstra Bladet at Inger Støjberg er lidt mere kompliceret at have med at gøre end Kristian Jensen.

LÆS OGSÅ: Midt i politisk stormvejr: Kristian Jensen får særlig hilsen fra Pernille Rosendahl

Derfor er det lykkedes hende flere gange at slippe afsted med at gå solo.

- Dels er hun jo, modsat Kristian Jensen, valgt af landsmødet. Det er jo landsmødet, der har valgt, at hun skal være næstformand, så man kan ikke bare strippe hende for næstformandsposten, hvis man ønskede det.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det andet er, at Inger Støjberg med de ting, hvor hun har været på tværs med Jakob Ellemann, ikke endnu på den måde har bevæget sig ind på hans domæne. Hun har ikke været ude at mene noget om ting, der alene er en formandsret at mene noget om, siger Mark Thorsen til avisen.

Han mener, at Venstre-formanden Jakob Ellemann-Jensen har ladet hammeren falde overfor Kristian Jensen, fordi han med sin udmelding om samarbejde hen over midten om blandt andet skat og seniorjobordningen gik ind på Jakob Ellemann-Jensens domæne.

- Det er sådan noget, som normalt er forbeholdt en partiformand at gøre, siger Mark Thorsen.

LÆS OGSÅ: Lokomotivfører fyret: Påkørte dement mand

Jakob Ellemann-Jensen fratog den tidligere næstformand i Venstre, Kristian Jensen, alle hans ordførerskaber og udvalgsposter.

Efter et gruppemøde i Venstres folketingsgruppe på Christiansborg tirsdag, siger Jakob Ellemann-Jensen blandt andet til Ritzau, at "i Venstre har vi lige som i alle andre folketingsgrupper nogle interne spilleregler".

- De regler har Kristian Jensen overtrådt noget så eftertrykkeligt her i weekenden. Derfor har jeg besluttet, at han nu ikke har nogen ordførerskaber, og at han ikke er med i nogen udvalg.

- Vi har højt til loftet i Venstre, men der er et loft. Og når man brager hovedet igennem det, så har det også nogle konsekvenser, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Kristian Jensen var fra 2009 til 2019 næstformand i Venstre, og han har været finansminister, udenrigsminister og skatteminister.

LÆS OGSÅ: Nu står Ari Behns far frem: Jeg fandt ham