Inger Støjberg (V) fik ikke en plads i Venstres ledelse, og dét har fået telefonen til at kime hos kredsformand. Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix

Støjberg holdt ude af ledelsen: "Folk ringer og vil melde sig ud af Venstre"

6. aug 2019
Medlemmer af Venstre overvejer at melde sig ud, fordi Støjberg ikke er blevet en del af partiets ledelse.

Formanden for kredsbestyrelsen for Venstre i Skive, Susanne Rusbjerg, siger til Berlingske, at hun er blevet ringet op hele morgenen af vrede Venstre-medlemmer, der vil melde sig ud af partiet.

Det skyldes, at den forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke fik en plads i Venstres ledelse, da der mandag blev delt topposter ud.

- Vi er dybt skuffede over, at en person, der har taget så stort et læs af stemmer her i Vestjyllands Storkreds og har sikret, at Vestjyllands Storkreds bibeholdt de fem mandater, som vi havde, er blevet forbigået, siger Susanne Rusbjerg til avis.

Kredsformanden forklarer til Beringske, at hun tirsdag morgen er blevet ringet op af utilfredse Venstre-medlemmer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

 - Folk ringer og vil melde sig ud af Venstre. siger hun.

Susanne Rusbjerg har ikke et konkret tal på, hvor mange der har ringet, men hun fortæller, at hun har talt i telefon hele tirsdag morgen.

Ifølge flere medier stillede både Inger Støjberg og Sophie Løhde (V) op til posten som gruppenæstformand. Men folketingsgruppen foretrak altså Sophie Løhde.

Inger Støjberg fik et flot valg med 28.420 personlige stemmer ved folketingsvalget 5. juni

/ritzau/