Støjberg ser på barselsfælden

31. okt 2009
Minister vil have juristerne på banen, før hun ligestiller kvinder på barsel med syge på dagpenge.

"Det ser ud til, at Støjberg er klar over, at her er en diskrimination af kvinder," siger SF's Eigil Andersen.

Han har konfronteret beskæftigelsesminister Inger Støjberg, V, om den fælde, nybagte mødre risikerer at falde i, hvis de er på dagpenge i barselsperioden.

Avisen.dk har afsløret, at det kan koste kvinderne dyrt i feriepenge året efter. De kan miste op til 7.000 kr. ved at få barselsdagpenge i forhold til at en, der er på sygedagpenge.

Ministeren - der jo både er beskæftigelses- og ligestillingsminister - har nu svaret Eigil Andersen uden at være klingende konkret:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Snydt i snart 60 år

"Jeg er meget opmærksom på sagen, som er juridisk kompliceret. Selvom reglerne stort set har været gældende siden 1953, er der ingen retspraksis på området," skriver hun og fortsætter:

"Jeg har derfor besluttet, at inden jeg foretager mig videre, vil jeg rekvirere et juridisk responsum, så sagen kan blive belyst fra alle vinkler."

Sagt på godt dansk er kvinderne altså blevet snydt i snart 60 år uden, at det har fået retlige konsekvenser. Nu har fagforbundet 3F så truet med at rejse sag for kvinderne - og derfor er ministeren nødt til at være klædt juridisk på, før hun kan udtale sig.

"Jeg er fortrøstningsfuld, men det er for tidligt at sige om det ender godt. Altså at kvinderne ikke længere bliver snydt, siger Eigil Andersen.