Da Inger Støjberg i 2009 overtog posten som beskæftigelsesminister fra Claus Hjort Frederiksen, var det på ingen måde en nem tjans. 

LÆS OGSÅ: Hausgaard om Black Friday: Jeg holder mig væk!

Det afslører Venstre-næstformanden i et interview med Altinget. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

- Jeg følte, jeg mistede mig selv, da jeg var beskæftigelsesminister. Jeg kom ind på et område, Claus Hjort havde siddet på i otte år, og han havde sat nogle store skibe i søen, som jeg bare skulle sejle til kaj, fortæller Inger Støjberg til Altinget. 

Hun bemærker desuden, at hun tror, at der er mange danskere, "der slet ikke kan huske", at hun var beskæftigelsesminister. 

- Og det kan jeg godt forstå. Jeg var enormt bekymret for at begå fejl, for ikke at udfylde rollen som minister, og jeg synes, at jeg manglede håndfasthed og visioner.

Da Venstre tabte valget i 2011, gjorde hun derfor op med sig selv, at hun ikke ville gentage den anonyme tilværelse som beskæftigelsesminister, hvis hun igen skulle få chancen for at bestride en ministerpost. 

Man skulle ifølge Inger Støjberg kunne mærke, hvilken retning, hun ville i som minister.

Det synes hun selv, at hun lykkedes med i tiden som ofte kontroversiel udlændinge- og integrationsminister, hvor blandt andet den såkaldte flygtningekage-sag trak overskrifter. 

- Så kunne man følge med eller lade være, men man vidste i hvert fald, hvor man havde mig, bemærker Inger Støjberg.