Støjberg: Nej til kontrol med jobkurser

9. sep 2009
Der vil altid være ledige, der ikke er tilfredse, siger ministeren til kritik af private jobfirmaer.

En vejledning.

Det var, hvad beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) havde med i tasken, da hun var i samråd i Folketingets arbejdsmarkedsudvalg her til formiddag. 

De mange eksempler på grotesk aktivering, som medierne, herunder Avisen.dk, har oprullet over de seneste måneder, får ikke ministeren til at gå målrettet efter de brodne kar.

Hun holder sig til det, der allerede er sat i gang - en evaluering i 2010 og kvartalsvise rapporter til Arbejdsmarkedsudvalget. Og så altså en ny evaluering, som Arbejdsmarkedsstyrelsen skal udarbejde for kommunerne.

Dur ikke, lød dommen fra SF's Eigil Andersen:

"Det har jo ikke fungeret i staten. Vi taler ikke om enkeltstående eksempler, men om en generel tendens, hvor folk føler sig til grin," siger han til Avisen.dk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Nej til papirnusseri

Inger Støjberg mener derimod, at der er tale om enkeltstående tilfælde af grotesk aktivering - som f.eks. Avisen.dk's eksempel med mureren Lukas Rubin, der blev aktiveret i Hitlers underskrift - og derfor afviser hun at stramme op på reglerne. F.eks. ved at indføre en autorisation:

"Det vil kun skabe bureaukrati og være spild af penge. Det vil næppe få effekt for de ledige, at de private aktører skal indsende en masse papirer. Vi skal bruge penge på de ledige og ikke på papirnusseri," sagde Støjberg og fortsatte:

"Der vil altid være ledige, der ikke er tilfredse. Jeg vil forsigtigt sige, at når ledige får job, skyldes det en målrettet indsats fra dem selv, men når de ikke får job, skyldes det indsatsen fra jobcentret eller den anden aktør." 

Inger Støjberg afviste også et forslag fra Eigil Andersen om at lade A-kasser og jobcentre undersøge tilfredsheden med de private aktører.

Den undersøgelse har Avisen.dk lavet, og her viste tallene, at over halvdelen af A-kasserne dumpede de private jobfirmaer.