"Det er med andre ord ganske enkelt for letkøbt, når venstrefløjen 'tager stikket hjem' uden at have bakket op, da det gjaldt. Da lovgivningen skulle strammes," skriver Venstres næstformand Inger Støjberg i et blogindlæg. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Støjberg langer ud efter Morten Østergaard: "Smøger ikke ærmerne op, når det gælder"

31. dec 2019
Morten Østergaard og resten af venstrefløjen lukrerer på resultaterne af det, som de borgerlige partier har gennemført, mener Venstres næstformand og retsordfører Inger Støjberg.

Inger Støjberg giver ikke meget for Morten Østergaards udmeldinger i forbindelse med, at politi og efterretningsvæsen for få uger siden afværgede et forestående terrorangreb.

I en blog på bt.dk langer Venstres næstformand ud efter De Radikales leder og resten af venstrefløjen.

LÆS OGSÅ: Raser over YouSee: "I røvrender jeres kunder"

Hun mener, at det klinger hult, når Morten Østergaard både hylder politi og efterretningstjeneste samtidig med, at han kritiserer eksempelvis grænsekontrollen for at være symbolpolitik og generelt langer ud efter borgerlige politikere, når reglerne bliver strammet på rets- og udlændingeområdet. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Det er med andre ord ganske enkelt for letkøbt, når venstrefløjen 'tager stikket hjem' uden at have bakket op, da det gjaldt. Da lovgivningen skulle strammes", lyder det fra Inger Støjberg.

Hun mener, at venstrefløjen i dag lukrerer på resultaterne af det, som de borgerlige partier har gennemført, og som tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard har været bannerfører for.

"Tænk, hvad Pia Kjærsgaard er gået igennem, blot fordi hun som én af de allerførste i 90'erne stillede sig frem og advarede om, hvor Danmark var på vej hen, og kaldte på nødvendige initiativer for at få strammet op", skriver Inger Støjberg, der samtidig fremhæver, at hun har respekt for mennesker, der står ved konsekvenserne af deres handlinger. Det mener hun dog ikke, at Morten Østergaard og resten af venstrefløjen gør.

"De glæder sig over resultaterne, men smøger ikke ærmerne op, når det gælder," lyder det fra Inger Støjberg.