Støjberg: Det er langt ude

1. sep 2009
Beskæftigelsesminister imødekommer nu politisk krav om en evaluering af de private jobfirmaer. Og varsler større åbenhed om deres kvalitet og indsats. For der skal luges ud i de brodne kar.
"Det lyder umiddelbart langt ude", siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) i en skriftlig kommentar til mureren Lukas Rubin's Hitler-aktivering.

"Jeg kan kun kraftigt opfordre kommunerne, som har ansvaret for indsatsen, til at luge ud i de brodne kar og vælge de aktører, der leverer varen i form af flere ledige job," fortsætter Inger Støjberg.

Hun vil ikke direkte kommentere Bent Bøgsteds (DF) krav om en kulegravning af det lukrative marked, som aktivering er ved at udvikle sig til.

Åbenhed om indsatsen

Men hun prøver at imødekomme kravet ved allerede nu at annoncere en evaluering af hele det private jobmarked i løbet af 2010. Og allerede i dette efterår vil ministeriet offentliggøre en evaluering af private aktører i de statslige rammeudbud.

"Samtidig vil jeg gøre mit til at understøtte kommunerne. Dels ved fortsat at gennemføre statslige udbud på udvalgte områder, hvor vi har erfaring for at få god kvalitet for pengene, dels ved at offentliggøre tal for de private aktørers indsats og resultater. Så kan alle jobcentre og borgere hele tiden se, hvem der leverer varen," siger Støjberg i sin skriftlige kommentar.

At A-kasserne har dumpet de private jobfirmaer, har ministeren ingen rigtige kommentarer til: "For mig er det underordnet, om jobcentrene selv laver indsatsen, lægger den ud til private aktører eller bruger A-kasserne. Bare indsatsen virker," siger hun.

Det er så det, A-kasserne ikke mener, at det gør.
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her