Grundlæggeren af pladebutikken Route 66, Martin Lindholm, er død. Det oplyser hustru Mette Christensen på Facebook. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Stod bag legendarisk butik: Nu er han død

10. jan, 08:04
Martin Lindholm, der stod bag de to Route 66-pladebutikker i Aarhus og København, er død.

Martin Lindholm, som grundlagde og ejede pladebutikkerne Route 66, der findes i både Aarhus og København, er død. Det oplyser hans hustru i et opslag på Facebook.

LÆS OGSÅ: Overvågnings­billeder afslører: Mand lænser kvindes dankort

Opslaget indledes med ordene: "Det er med umenneskelig og ubærlig sorg, at vi må meddele at min elskede mand, min soulmate, vores grundstifter, vores problemknuser, vores alt i denne verden mand - er gået bort efter voldsom hurtigt raserende sygdom".

Martin Lindholm kæmpede for vinylpladens overlevelse og havde sit eget pladeselskab, som blandt andet udgav de lokale rappere U$O, L.O.C og Johnson. Han var også manden bag den legandariske sønderjyde L:Ron:Haralds første udgivelse.

Han var et kendt ansigt blandt fodboldklubben AGF's fans, og stod i 1997 bag tribute-pladen "Det er tanken der tæller". På pladen kunne man blandt andet høre punkbandet Lost Kids' hyldest til det aarhusianske Superliga-hold. 

Bisættelsen finder sted i næste uge, skriver hans hustru på Facebook, og afslutter sine ord om Martin Lindholm med: "Martin Lindholm verdens mægtigste og dygtigste mand. Æret være hans minde. Han vil ALDRIG blive glemt, men huskes og elskes af alle der kendte ham".

LÆS OGSÅ: Tv-vært brød sammen på tv: "Det var voldsomt"