Stjernekok sætter sig til forhandlingsbordet

12. apr 2012
Bagerjomfruer i Claus Meyers bagerier er tæt på at få en overenskomst.

Nuværende og tidligere ansatte i Claus Meyers bagerier stod i sidste måned frem og fortalte om uacceptable arbejdsvilkår. Samtidig krævede de ansatte at få en overenskomst.

Det ønske ser nu ud til at gå i opfyldelse. Bestyrelsen har nemlig givet grønt i forhold til, at administrerende direktør, Tage Nielsen, går ind i reelle forhandlinger med HK Handel.

Det oplyser HK Handel til Avisen.dk.

”Det er et entydigt positivt signal til medarbejderne om, at deres ønsker om en overenskomst bliver opfyldt i den nærmeste fremtid,” siger Anja Camilla Ravn, faglig sekretær HK handel Hovedstaden.

Kritik af arbejdsforhold hos Meyers Bageri

Den berømte feinschmecker Claus Meyer kom i vælten, efter at ansatte offentligt kritiserede arbejdsforholdene hos Meyers Bageri.

Kritikken gik blandt andet på, at der ikke var skemalagte pauser i løbet af en ottetimers vagt. At de ansatte ikke kunne gå hjem, hvis de bliver syge under en vagt, samt manglende løn under timelange personalemøder.

”Nu ser vi frem til at komme til arbejdsbordet og finde ud af, hvordan vi kan løse virksomhedens problemer via butiksoverenskomsten til gavn for medarbejdere og virksomheden,” siger Anja Camilla Ravn.

Hun oplyser, at det på HK Handels område drejer sig om 12-15 medarbejdere – de såkaldte bagerjomfruer.

Meyer: Ingen ond vilje

Derudover ser det ifølge Anja Camilla Ravn ud til, at Meyers Bageri også skal forhandle overenskomster med Fødevareforbundet NNF, der organiserer bagerne.

Da stjernekokken for nylig gæstede Clement Kjersgaard på DR 1 fastholdt han, at det ikke var af ond vilje, at han ikke har tegnet overenskomst med sine ansatte i bagerierne.

”Der er sådan set indtil videre ikke noget, der har holdt mig tilbage, der er bare ikke nogen af mine medarbejdere, der har ytret ønske om det – de har haft alle mulige andre ønsker,” sagde Claus Meyer ifølge DR.dk.

HK Handel regner med at have en aftale på plads i løbet af et par måneder.