14. pladsen på et internationalt ligestillingsbarometer vækker vrede hos den kvindelige erhvervsleder Stine Bosse. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Stine Bosse om dansk ligestillingsflop: "Jeg bliver simpelthen så vred"

17. dec 2019, 15:28
De to kvindelige ledere Stine Bosse og Nina Groes er langt fra tilfredse med, at Danmark blot indtager en 14. plads blandt verdens land i World Economic Forums årlige rapport om ligestilling.

Danmark halter langt efter vores nordiske nabolande, når det handler om ligestilling mellem kønnene.

Island, Norge, Finland og Sverige indtager nemlig de fire toplaceringer i World Economic Forums seneste årlige rapport om ligestilling ved navn "Global Gender Gap Report", mens Danmark er placeret på en 14. plads.   

LÆS OGSÅ: Tillidsmand udstillede medarbejdere: "Du har ikke suttet din tillidsmand nok"

Stine Bosse har tidligere som topchef stået i spidsen for Tryg-koncernen, mens hun i dag arbejder som bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlem i en stribe virksomheder inden for forsikring, finans og telefoni. Den kvindelige danske erhvervsleder er langt fra tilfreds med, at Danmark gennem en årrække er raslet ned af ligestillingslisten.    

- Jeg bliver simpelthen så vred. Jeg bliver så enormt sur over, at vi har sat nogle muligheder over styr. Da jeg var ung var Danmark kendt som et foregangsland på rigtig mange områder, inklusiv at vi kunne finde ud af, at mænd og kvinder skulle stilles mere lige. Der var ikke meget at gøre godt med, men der var en progression, udvikling og forståelse for, at der skulle gøres noget, siger hun. 

Internationalt har #MeToo virkelig flyttet noget, men i Danmark går vi bare rundt uden at tage sagen alvorligt. Vi har slet ikke taget det seriøst nok.
Stine Bosse, kvindelig erhvervsleder.

Hun får opbakning fra KVINFO's tidligere direktør, Nina Groes, der har stiftet bureauet Divers. I hendes optik er den ringe placering udtryk for, at vi som samfund kan gøre det langt bedre, når det handler om ligestilling mellem kønnene. Det gælder dog ikke i forhold til uddannelse, hvor Danmark har en førsteplads på listen. Ser man derimod på kvinders politiske magtstilling, der måles ud fra andelen af kvindelige kandidater til byråd, regionsråd og Folketinget, er vi til gengæld blot placeret på en 17. plads. Samtidig er andelen af kvindelige folketingsmedlemmer herhjemme kun nok til at sikre os en 19. plads i den sammenhæng.     

- De her tal siger sort på hvidt, at vi slet ikke er i mål. På mange måder er det jo et paradoks, fordi vi ligger nummer ét, når det handler om uddannelse og kvinders deltagelse på arbejdsmarkedet, siger Nina Groes og tilføjer:

- Vi kan se, at vi stadigvæk har gammeldags og forældede kønsstereotyper. Det gælder både i forhold til, hvilke fag mænd og kvinder kan være i, men også i forhold til, hvilke poster kvinder kan indtage i vores samfund.

LÆS OGSÅ: Minister: Flere mænd skal på barsel

For omtrent fem år siden holdt Stine Bosse et foredrag for kvindelige kommunalpolitikere. Da oplægget var overstået, henvendte nogle af de unge kvinder sig til hende for at spørge om, hvorledes de skulle forholde sig, hvis de blev klappet på bagdelen af mænd på arbejdspladsen, eller spurgt om de gad at lave kaffe. 

- Altså hallo! Så spørger de mig, hvad de skal gøre? De skal da vippe dem en og gøre det i plenum. Der er sket noget underligt i vores måde at omgås hinanden på. Som om, at det er okay at nedgøre hinanden, siger hun og tilføjer:

- Internationalt har #MeToo virkelig flyttet noget, men i Danmark går vi bare rundt uden at tage sagen alvorligt. Vi har slet ikke taget det seriøst nok.

Bosse vil følge i vores svenske naboers fodspor

I den årlige rapport står det helt galt til, hvis man ser på kvinders andel af ledende poster i det private erhvervsliv såvel som i den offentlige sektor. Her er Danmark nemlig henvist til 102. pladsen. Og Stine Bosse er meget forundret over, at vi som land ikke har haft "modet" til at gøre op med årtiers stilstand på ligestillingsområdet i toppen af dansk erhvervsliv. 

Selvom vi er blevet meget mere moderne i vores kønsroller, og fædre også har lyst til at være fædre, så er der stadigvæk en arbejdsfordeling, hvor kvinderne tager det største ansvar. 
Nina Groes, kvindelig iværksætter.

- På hele erhvervsområdet i Sverige har man for mange år siden professionaliseret måden, hvorpå man sammensætter bestyrelser. Det er ikke noget med kvoter, men man har gjort det professionelt, så det ikke længere var et fætter-kusine, eller rettere sagt et fætter-onkel-system, siger den tidligere topchef og tilføjer: 

- Alle de steder har vi i Danmark sagt, at det var noget, som vi var færdige med, fordi vi allerede har ligestilling. Men det har vi ikke.

LÆS OGSÅ: Politiker raser: "Små, latterlige mænd"

Hun peger i samme omgang på, at Manu Sareen (R) i sin som ligestillingsminister ikke fik indført en delt barselsordning, selvom der på daværende tidspunkt var flertal for en lovændring i Folketinget.  

- Men man gjorde det ikke, fordi man var bange for vælgernes reaktion. Når vi ikke har modet til at gøre op med nogle af de her ting, så giver det her resultat sig selv, siger Stine Bosse. 

Danmark indtager 52. plads på ligelønsskala

Efter Nina Groes opfattelse er det et helt klart eksempel på, at vi i Danmark ikke har været proaktive nok i forhold til at få mænd til at tage deres andel af barslen. Hun lægger vægt på, at mænds barselsrettigheder har en række positive effekter for ligestillingen, som ikke er kommet os til gode her i landet, fordi vi ikke har implementeret ordningen.

- Det skaber et bånd mellem far og barn, når faderen tager barsel. Det er en kæmpe gave til dem begge to. Når faderen har taget barsel, så tager han sig også i langt højere grad af andre ting som barnets første sygedag. Det kommer en mere naturlig balance i familierne i forhold til at dele de opgaver og glæder, som er forbundet dertil, siger Nina Groes. 

LÆS OGSÅ: Kendt forfatter om skandale: Det var aldrig sket for en mand!

I hendes øjne kan fraværet af en barselsordning for mænd være en del af forklaringen på, at Danmark blot rangerer på en 52. plads ligelønsskalaen. Samtidig er vi på 41. pladsen, når det kommer til kvinders deltagelse og muligheder i samfundsøkonomien. Hun anerkender, at mænd generelt er kommet mere på familiebanen end tidligere. Men hun vurderer samtidig, at kvinder i langt de fleste tilfælde står for at hente børn i de ufleksible travle hverdage, mens mænd som oftest tager deres tørn i weekenderne.        

- Selvom vi er blevet meget mere moderne i vores kønsroller, og fædre også har lyst til at være fædre, så er der stadigvæk en arbejdsfordeling, hvor kvinderne tager det største ansvar. Det spiller selvfølgelig også ind på de muligheder, som man har på arbejdsmarkedet i forhold til ledelse, men også i forhold til løn, siger Nina Groes.