Jenan Bozo følte sig presset til at skrive under på, at han skulle raskmeldes. Foto: Pernille Gram, TV 2/Fyn

Syg stillede op til Folketinget: Fik frataget sin ydelse

28. jun 2019, 11:52
Sag fra Odense om fratagelse af ydelse er et udtryk for et demokratisk problem, mener formand for Kristendemokraterne.

Når man stiller op til et folketingsvalg, er man også rask nok til at søge arbejde.

Det konkluderede Odense Kommune og fratog Jenan Bozo hans ressourceforløbsydelse, der svarer til en kontanthjælp. Det skriver TV 2/Fyn.

LÆS OGSÅ: Raser over ny minister: ”En flyvende fuckfinger til erhvervslivet”

Jenan Bozo har været igennem et langvarigt sygdomsforløb og var bevilliget en ressourceforløbsydelse, men da han stillede op for Kristendemokraterne ved folketingsvalget, mente Odense Kommune, at han søgte job i Folketinget og derfor var rask.

Jenan Bozo så ikke sit kandidatur til Folketinget som en jobsøgning. Han så det som et udkomme for en interesse og samtidig for nærmest usandsynligt, at han blev valgt ind.

- Selvom jeg har været kandidat for Kristendemokraterne, så betyder det ikke for mig, at jeg søger job. Det er en politisk aktivitet og interesse for mig, siger Jenan Bozo og vurderer, at chancen for at blive valgt lå på én procent.

Jenan Bozo skrev under på, at han skulle raskmeldes. Det følte han sig presset til, forklarer han til tv-stationen.

Demokratisk problem

Formanden for Kristendemokraterne på Fyn, Michael Jensen, siger til TV 2/Fyn, at sagen er et udtryk for et demokratisk problem og mener, at kommunens afgørelse er urimelig og et problem for demokratiet.

- Man siger til alle, der har en eller anden form for førtidspension eller kontanthjælp, at de ikke skal deltage aktivt i det danske demokrati, fordi de så bliver trukket i den understøttelse, de får. På den måde udelukker man nogle folk fra at deltage, forklarer Michael Jensen.

TV 2/Fyn har fået Jenan Bozos samtykke til, at Odense Kommune må udtale sig i hans sag. Men kommunen ønsker ikke at udtale sig i konkrete sager.

LÆS OGSÅ: Dyne-Larsen takker for støtten: "Opmuntring i en svær tid"