Stilladsformand Thomas Strømsholt under et pressemøde i Byggefagenes Samvirke 10. december. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix

Stilladsformand efter vilde beskyldninger fra LA-profil: 'Min søn tror jeg skal i fængsel'

10. dec 2019, 16:55
I sidste uge blev Thomas Strømsholt, formand for Stilladsarbejdernes Landsklub, på landsdækkende tv kaldt 'mafialeder' og beskyldt for at organisere hærværk af Liberal Alliances Ole Birk Olesen. Stilladsformanden er 'dybt rystet' over episoden, og overvejer at rejse injuriesag.

Da Thomas Strømsholt, der er formand for Stilladsarbejdernes Landsklub, i sidste uge forlod DR-byen efter at have deltaget i det populære program 'Debatten', var han netop blevet beskyldt for at være en mafialeder, der burde sættes i fængsel. 

LÆS OGSÅ: Efter trusler og chikane: Sundhedspersonale vil have ret til at skjule deres efternavn

Ordene kom fra tidligere minister og nuværende folketingsmedlem for Liberal Alliance, Ole Birk Olesen, der i programmet også anklagede Thomas Strømsholt for at være manden bag sidste uges optøjer ved et stillads på Nørrebro i København. 

- Du er leder af de her bøller, og du har været med til at planlægge det her, sagde Ole Birk Olesen, mens han flere gange blev afkrævet beviser for sine påstande af studievært Clement Kjersgaard. 

- Jamen det ved jeg da, og der er jo videooptagelser af, hvad der foregik ude på Nørrebro. Og det er dig og dine folk, der står bag det, sagde Ole Birk Olesen henvendt til Thomas Strømsholt. 

LÆS OGSÅ: Anklaget for at være "mafialeder": Stilladsformand vil lægge sag an mod Ole Birk Olesen

Her knap en uge efter optrinnet i 'Debatten' er stilladsformanden stadig 'rystet' over beskyldningerne fra den tidligere transport-, bygnings- og boligminister. 

- Jeg kan ikke gå nogle steder uden at folk spørger mig, om jeg ikke burde være i fængsel. Og det er selvfølgelig sagt i sjov, og de fleste griner af hele episoden, fordi den er så åndssvag, som den er, fortæller Thomas Strømsholt til A4 Arbejdsliv. 

- Men der har stadig stået en tidligere minister og nuværende medlem af Folketinget og peget mig ud på landsdækkende tv og sagt, at jeg er kriminel, og at jeg burde være i fængsel. Det er sgu ikke normalt, og det er ikke okay, fortsætter stilladsformanden. 

Han kan da hoppe i havet

Kort efter 'Debatten' blev vist på de danske tv-skærme, gik Ole Birk Olesen ud på sin private Facebook-profil, hvor han skrev, at han ikke kunne dokumentere de ulovligheder, han på live-tv beskyldte Thomas Strømsholt for at være en del af. 

- Det var over stregen, for jeg kan ikke dokumentere, at han er involveret i de ulovligheder, som hans medlemmer begår, stod der på folketingspolitikerens Facebook-profil.

Selv giver Thomas Strømsholt ikke meget for Ole Birk Olsens efterfølgende kommentarer, som ifølge ham er meget langt fra en undskyldning. 

- Da jeg går ind og læser det, tænker jeg umiddelbart, at han da kan hoppe i havet. Han har stået på landsdækkende tv og svinet mig til, og så kommer han med en forkølet beklagelse på sin egen Facebook-side, hvor han samtidig fortsætter med at sværte mig og mine kolleger til. Det holder jo slet ikke, siger Thomas Strømsholt. 

- Hele familien Danmark sidder og ser det her program, og nu render min søn derhjemme, og spørger om hans far skal i fængsel. Og hverken han eller min datter eller deres skolekammeraters forældre følger Ole Birk Olesen på Facebook, så de ser ikke hans beklagelse, fortæller stilladsformanden. 

Overvejer injuriesag

I kølvandet på beskyldningerne i 'Debatten' overvejer Thomas Strømsholt nu at rejse en injuriesag mod Ole Birk Olesen. 3F København følger sagen tæt, oplyser afdelingsformand, John Ekebjærg Jacobsen. 

Selv mener Thomas Strømsholt, at Ole Birk Olesens udtalelser i 'Debatten' bunder i et 'indædt had'. 

- Han bliver jo stoppet flere gange af værten, og alligevel fortsætter han og angriber endnu hårdere, da han får ordet igen. Det er ikke et raseriudbrud, det er bare rendyrket had, siger Thomas Strømsholt. 

- Jeg kender ikke manden, vi kommer fra den samme by, og jeg har set ham cykle til stationen et par gange, men ellers kender vi ikke hinanden. Så jeg ved ikke helt, hvor det had stammer fra. 

A4 Arbejdsliv har forsøgt at få en kommentar fra Ole Birk Olesen. LA-profilen oplyser i et sms-svar, at han 'ikke har yderligere at tilføje, end det, han skrev på Facebook torsdag aften'.