Stigning i familiesammenføringer

24. jul 2008
For tredje år i træk er antallet af personer, der kommer til Danmark via familiesammenføring, steget.

Stadig flere indvandrere i Danmark kringler sig om de stramme regler for familiesammenføring. I fjor lå antallet af personer, der er kommet til Danmark gennem en ægtefælle eller partner på 3.617 i modsætning til 2.344 for tre år siden, skriver tv2.dk.

Hos Indvandrerrådgivningen oplever man, at stadig flere indvandrere bruger utraditionelle metoder til at få en ægtefælle til Danmark. Det sker blandt andet gennem skoleophold eller arbejde.

- Hvis man ikke kan få en familie­sammenføring, fordi man for eksempel ikke opfylder de regler, som der er, har mange hørt om, at man kan komme på højskole, en mellem­uddannelse, landbrugsmedhjælper eller au pair, siger Leif Randeris fra Indvandrerrådgivningen til tv2.dk.

"Naturlig konsekvens"

Ejvind Vesselbo (V), der er medlem af Folketingets integrationsudvalg, mener, at 24-års-reglen er under stort pres.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- De har selvfølgelig fået legale opholdstilladelser, men det er klart, at man må se på fænomenet, for dét, som har været udgangspunktet for 24-årsreglen, har været at få stoppet tvangsægteskaber og arrangerede ægteskaber eller i det mindste bremse antallet. Nu ser det ud til, at det er ved at nå op på et højt niveau igen. Derfor må man erkende, at det er et problem og diskutere, hvad vi kan gøre ved det, siger Ejvind Vesselbo.

Han ser stigningen som en naturlig konsekvens af, at man stoppede mange ansøgere i 2002 med indførelsen af 24-års-reglen.

faktaboks