Stig Elling: En fyring kan være en lettelse

14. apr 2011
Selv om fyringer i situationen er en kedelig ting, så fører fyringer på sigt masser af muligheder med sig, lyder det fra salgsdirektøren fra Star Tour.

'Åh nej, skal vi nu snakke om fyringer' siger Stig Elling, da Avisen.dk ringer rejsekongen op, der har mere end 40 års erfaring som chef i rejsebranchen.

Fyringer behøver slet ikke at være negative på den lange bane. Det viser en rundspørge fra Avisen.dk, hvor 63 procent af danskerne svarer, at en fyring har ført noget godt med sig på den lange bane. Det er også Stig Ellings mangeårige erfaring.

"En fyring kan være en lettelse. Det er selvfølgelig aldrig rart at fyre mennesker. Men som chef har jeg oplevet, at det nogle gange har været godt, fordi personen er kommet videre med sit liv i en positiv retning," siger Stig Elling.

Med mere end 40 år i rejsebranchen, skulle man tro, at Stig Elling har været vidne til fyringsmassakrer. Men sådan forholder det sig ikke. Faktisk husker Stig Elling blot 8-10 fyringer, selv om det er lidt svært at grave så lang tid tilbage i hukommelsen, som han siger.

"Selve situationen omkring en fyring er i bund og grund kedelig. Også fordi, man måske selv har ansat en forkert til jobbet - men i andre situationer har jeg tænkt: Hvor var det godt, jeg gjorde det her. Det kunne jeg mærke på personerne bagefter," Stig Elling.

Han peger også på, at man som ansat godt kan være blevet fejlplaceret i en stilling, og så kan man gøre bedre gavn et andet sted.

"Jeg har haft gode oplevelser med fyringer, hvor det har handlet om, at folk simpelthen var fejlplaceret," siger Stig Elling.

Han har som chef altid været i en tæt dialog med sine ansatte. Det tror Stig Elling på er vejen frem.

" En fyring er et drastisk skridt. Jeg vil hellere tage en snak om, hvad der kan blive bedre fremover og på den måde give et gult kort. Selv skriftlige advarsler er et drastisk skridt," siger Stig Elling.

Men hvis snakken ikke har kunnet bløde op for de misforståede forventninger, der er til hinanden, så har en fyring været sidste udvej.

"En fyring er også lig med en mulighed for folk. Mange får muligheden for at komme videre, og der er det altså også en chefs ansvar at hjælpe dem det stykke, selv om de lige er blevet fyret," siger Stig Elling.