Stieg Larssons successer filmatiseres

19. sep 2008
Indspilningen af Stieg Larssons bøger om Lisbeth Salander og Michael Blomkvist er i gang

Selv om Stieg Larsson ikke er blandt os mere så lever hans succes videre. Lige nu er indspilningerne til filmen i fuld gang i Stockholm, og hovedrollen som Michael Blomkvist snuppede Michael Nyqvist. En 47 årig svensk skuespiller. Nyqvist er fuldtsændig opslugt af rollen, og det er ikke kun fornavnet de to har til fælles. Til aftonbladet siger Nyqvist:

"Blomkvist er ikke pompøs, han er modig og nådesløs. Han har en moral, som jeg kan stå fuldstændig indefor".

Løkke om halsen

En af de scener, hvor Nyqvist virkelig kunne leve sig ind i rollen, var da han en halv dag skulle stå med en løkke om halsen, da de skulle optage scenen i rædselskælderen. Han fortæller til Aftonbladet:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Jeg havde ondt bagefter, og gik til lægen, som bare kiggede på mig som om jeg var til SM."

 Salander hemmelig

Noomi Rapace, den 28 årige skuespillerinde, det spiller den tynde, tatoverede datageni Lisbeth Salander, er ikke mulig at få taget billeder af. Filmselskabet vil nemlig i følge vg.no holde hendes udseende hemmelig så længe som muligt.

Larsson savnet

Stieg Larssons bøger er blevet en enorm succes og det er lige før, at en af bøgerne ligger på ethvert natbord med respekt for sig selv.

"Bøgern er fantastiske. Det er trist, at Stieg ikke er blandt os mere. Jeg kunne sagtens have læst syv bøger mere af ham. Nu forstår jeg, hvorfor nogle skuespiller har den samme rolle i flere film", siger Nyqvist.

 

faktaboks