Sterlingforhandlinger brudt sammen

17. nov 2008
Piloternes og stewardessernes forbund, Dansk Funktionærforbund, har afbrudt forhandlingerne om et salg af Sterling.

Hvis tilbuddet ikke bliver bedre, så bliver det uden Dansk Funktionærforbunds støtte. Så klart melder forbundet ud efter at være præsenteret for de vilkår, der ligger i det købstilbud, som en mulig køber af flyselskabet Sterling vil give de ansatte, der vil kunne komme over i det nye selskab.

Ifølge forbundssekretær i Dansk Funktionærforbund Toni Vagn Rytkønen så er de basale lønmodtagerrettigheder ikke i orden i tilbuddet. Desuden er der en række uklarheder i forhold til loven om virksomhedsoverdragelse, som gør, at forbundet ikke kan støtte et salg i denne omgang og derfor har afbrudt forhandlingerne.

"Hvis betingelserne for købet er så ringe, og der er så uafklarede forhold, så er det bedre at lade være," siger Toni Vagn Rytkønen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han har som repræsentant for piloter og stewardesser siddet til forhandlinger med købers advokat, men har ikke kunnet få oplyst, hvem køberen er. Forleden vurderede kuratorerne i Sterling-boet, at man af de godt 1.100 stillinger i alt ville kunne redde omkring 430 stillinger ved et salg - af dem er cirka 300 medlemmer af Dansk Funktionærforbund Serviceforbundet.

Men hvis betingelserne for at beholde stillingerne er, at arbejdsforholdene skal forringes markant, så kan forbundet ikke bakke op, fastslår Toni Vagn Rytkønen. Han kritiserer også, at forbundet er blevet inddraget på et meget sent tidspunkt i forhandlingerne med køber.

Selvom Dansk Funktionærforbund ikke støtter et salg til den mulige køber, så vil det dog ikke kunne forhindre et salg af flyselskabet. Forbundet er blevet inddraget for at komme med sin holdning til at aftale overenskomster, men det sker altså ikke på de vilkår, der foreløbig er lagt op til.

"Det er rigtig ærgerligt, for vi ville gerne lave en aftale, og for mange af medlemmerne er det meget hårdt, for det er anden gang, de prøver at gå konkurs med Sterling," fortæller Toni Vagn Rytkønen.

 

-Newspaq

 

faktaboks