Stemmeboksene bugnede i København

19. nov 2013, 21:53
København kan fejre en sejr for demokratiet

Mens rød og blå blok kæmper om at fordele magtens og nederlagenes frugter i hovedstaden, kan vælgerne i københavn fejre en sejr for demokratiet. Det skriver Avisen.dk.

Valgdeltagelsen er tordnet frem med over fem procentpoint fra sidste valgs slunke niveau.

Det viser en opgørelse over stemmedeltagelsen fra 19 repræsentativt udvalgte valgsteder i København, inklusive de to valgsteder med det bedste og værste fremmøde.

Glæde på rådhuset

På Københavns Rådhus er vicedirektøren i Københavns Borgerservice overrasket over fremmødet.

"De sidste timer på rådhuset var en sandt boom af vælgere," konstaterer Siggi Kristoffersen, vicedirektør i Borgerservice København til Avisen.dk.

Sidste kommunalvalg var ellers bundskraberen i København med en stemmeprocent på blot 54,4 procent. Men denne gang afleverede altså 59,9 procent af københavnerne deres stemmer.

Siggi Kristoffersen forklarer stigningen i valgdeltagelsen med Københavns Kommunes kampagne om den nye, udvidede mulighed for at brevstemme.

Vækst i brevstemmer booster stemmetal

Fra i år har man nemlig kunne vælge at brevstemme, også selvom man ikke er fysisk forhindret for at møde op på sit lokale valgsted.

"Vi har turneret hele byen rundt, og sørget for at møde op på utraditionelle steder, som for eksempel McDonalds," siger Siggi Kristoffersen til Avisen.dk.

Ifølge vicedirektøren har kampagnen fordoblet antallet af brevstemmer på valgstedet Københavns Rådhus fra fem til ti procent af de afgivne stemmer. Men vel og mærket uden, at der blev stemt færre gange i stemmeboksene.