Statsminister Mette Frederiksen (S) havde bedt om spørgsmål fra vælgerne, og i en livevideo på Facebook besvarede hun en del af dem. Hun slog blandt andet sit budskab om, at børns rettigheder skal styrkes, fast. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mette F. svarer på spørgsmål fra vælgerne: Det er ikke bare politikersnak

3. jan 2020, 12:51
På Facebook uddyber Mette Frederiksen sit budskab om, at flere børn skal tvangsfjernes og bortadopteres.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har truffet et meget klart valg om at stille sig på børnenes side. Også selv om det bliver på bekostning af forældrenes rettigheder.

Det siger hun i en livevideo på Facebook, hvor hun svarer på spørgsmål fra vælgerne om nytårstalen, der i høj grad handlede om, at flere udsatte børn skal tvangsfjernes og bortadopteres.

Der er kommet en lang række spørgsmål, men de spørgsmål, som statsministeren svarer på i videoen, er udvalgt af Socialdemokratiet.

- Når jeg kaster mig ind i det her, så er det, fordi jeg mener det, og derfor er det ikke bare snak, siger Mette Frederiksen, som har proklameret, at hun vil være børnenes statsminister.

- Jeg påstår aldrig - heller ikke i den her sag - at jeg kan løse alle problemer. Men jeg er fuldstændig overbevist om, at tiden er kommet til at skrive næste kapitel i børnenes danmarkshistorie.

- Det er ikke bare tom snak eller politikersnak.

Regeringen vil præsentere de første forslag og initiativer til at styrke børns rettigheder, når der bliver afholdt regeringsseminar om et par uger.

Statsministeren pointerer, at det ikke bliver "udtømmende" initiativer.

Mette Frederiksen mener, at bedre vilkår for udsatte børn i høj grad handler om at styrke og hjælpe forældre.

- Vi kan komme langt med forebyggelse og sætte tidligere ind. Alt det vil jeg gerne være med til. Men jeg vil også have, at vi i de tilfælde, hvor mor og far åbenbart ikke kan passe på den lille, som samfund tager et større ansvar, end vi gør i dag, siger hun.

Mette Frederiksen nåede at svare på 11 spørgsmål i de lidt over 17 minutter, video varede.

Et af spørgsmålene var, om Mette Frederiksen havde fløjet i helikopter til Amalienborg efter nytårstalen på Marienborg.

Det havde hun ikke, lød det fra statsministeren.

/ritzau/