Ove Glerup og hustruen Kirsten har kun syv års skolegang bag sig. Foto: Bjarne Luthcke/Ritzau Scanpix og Nico-dk/Wikimedia Commons

Dansk ægtepar med stor succes: Har 2.800 ansatte

3. jan, 15:56
Ægteparret Ove og Kirsten Glerup gør klar til at forlade den vesthimmerlandske herregård Lynderupgaard.

Ove og Kirsten Glerup har i dag skiftet barndommens midtjyske bondegårde ud med den vesthimmerlandske herregård Lynderupgaard ved Hjarbæk Fjord nord for Viborg.

LÆS OGSÅ: Langer ud efter ny video fra Mette F.: ”En skamløs kopi”

Men inden de nåede dertil skulle syv års skolegang først forvandles til en enkeltmands tømrervirksomhed, som gennem årene er blevet tryllet om til et erhvervseventyr med dørfirmaet Vest-Wood.

Her er der i dag 2.800 ansatte, som ugentlig producerer 45.000 døre.

- Vi blev børsnoteret i 1993, og vi voksede og voksede og købte virksomheder op nærmest hvert år. Så Kirsten og jeg kom til at stå ved en korsvej, hvor vi enten skulle vælge at være mindretalsaktionærer eller sælge og trække os tilbage fra den daglige drift. Vi valgte det sidste, fortæller 74-årige Ove Glerup til Randers Amtsavis.

LÆS OGSÅ: Ekspert om prins Joachims fremtid: Han er jokeren i kongespillet

Da parret overtog Lynderupgaard , var den kold og klam og stort set tømt for møbler og indbo. Men med 15 håndværkere på fuld tid blev stedet forvandlet til en perle, som i 2019 blev kåret til Danmarks næstsmukkeste herregård.

Men tiden er kommet til at afhænde herregården. Og da ingen af børnene vil overtage det historiske sted, er det sat til salg. Pris: 185 millioner kroner - inklusiv 900 hektar jord.

- Det kommer godt nok til at gøre ondt den dag, vi skal herfra. Men det er jo en livsstil, og den dag vi ikke kan passe det længere, så bliver det frygteligt at være her. Så vi håber, der kommer en god køber, som kan se det samme i det som os, og som vil føre det videre. Men jeg er faktisk ikke klar til at komme videre, siger 73-årige Kirsten Glerup.

LÆS OGSÅ: Jobcentrets råd til ledige Pia: Gå på efterløn