Christian Stadil med sin far Thor Stadil. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kendt rigmand konkurs med flere virksomheder

26. maj 2020, 14:10
Christian Stadil lader fem virksomheder gå konkurs, samtidig med at hans far, Thor Stadil, stopper som bestyrelsesformand.

Thor Stadil stopper som bestyrelsesformand i shippingforretningen Thorco Project, der er ejet af hans søn Christian Stadil. Det skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Politisk flertal: Giv danskerne deres feriepenge

Thorco Project er en del af Thornico-koncernen, og Christian Stadil lader her fem virksomheder gå konkurs. Det betyder, at virksomhederne har solgt ud og ikke længere ejer skibe. Det er konsekvensen af flere år med dårligt regnskab.

Samtidig med rækken af konkurser etablerer far og søn en ny struktur med den kendte erhvervsmand Ejner Bonderup, der nu skal stå i spidsen for shippingkoncernen i stedet for Thor Stadil.

- Men man må være realistisk. Jeg tog fejl, da vi for år tilbage aggressivt købte skibe selv. Jeg troede ikke, at de kunne falde mere i værdi efter finanskrisen. Men det kunne de altså, og vi har sendt over 1 mia. kr. den vej. Det er altså rigtig mange penge. Derfor har vi ændret strategi, så vi nu ikke selv ejer men lejer skibe, og det går rigtig godt, siger Thor Stadil til avisen.

LÆS OGSÅ: Amalie tvunget til at ændre sit DTU-speciale pga. corona: Frygter for arbejdsgiveres reaktion

Ekstra Bladet har tidligere fortalt, at 20 af Christian Stadils virksomheder er begæret konkurs siden 2016.