Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører i Dansk Folkeparti.  Foto: Pressefoto / Dansk Folkeparti

Debat: Stadig usikkerhed om S-plan for nedslidte

15. maj 2019
Dette indlæg er udtryk for skribentens holdning og ikke et udtryk for A4’s holdning.
Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected]

Debatindlæg af MF Bent Bøgsted. Beskæftigelsesordfører., Dansk Folkeparti. 

Hvordan sikrer vi bedre forhold for nedslidte danskere, og hvordan sikrer vi, at nedslidte danskere kan træde ud af arbejdsmarkedet på en værdig måde? Det er et af valgkampens helt store spørgsmål. 

Regeringen, De Radikale og Dansk Folkeparti er kommet med et helt konkret bud, der skal hjælpe 17.000 nedslidte danskere fra arbejdsmarkedet til en tidligere tilbagetrækning, når aftalen om seniorpension er fuldt indfaset.

Vi har også fremlagt en økonomisk plan, der sikrer en seniorpension på niveau med førtidspensionen – dvs. 18.875 kroner om måneden for enlige og 16.044 kroner om måneden for folk, der er gift eller samlevende.

Socialdemokratiet vil også hjælpe nedslidte, men det er noget mere usikkert, hvordan det skal foregå. Og spørger man, får man ikke svar. 

Det er derfor svært at gennemskue hvilke danskere, der ifølge Socialdemokratiet skal have ret til tidlig pension, og hvor mange penge de reelt har udsigt til at modtage.

Mette Frederiksen og co. risikerer derfor at skuffe en frygtelig masse mennesker, der tror, de er omfattet af udspillet, men formentlig slet ikke er det. 

Det er ærgerligt! 

Derfor håber jeg også, at Socialdemokratiet frem mod valget bliver mere konkrete på, hvordan de egentlig vil hjælpe nedslidte danskere væk fra arbejdsmarkedet. 

I DF er vi jo enige i grundtanken om, at nedslidte skal have mulighed for tidligere tilbagetrækning, men hvis Mette Frederiksen fortsætter med at padle udenom, er det svært at gennemskue, om der fra Socialdemokratiets side er tale om en reel håndsrækning eller blot varm luft.     

Dette er et debat indlæg. Indlægget er ikke udtryk for A4 Nus holdning. Du er velkommen til i en sober tone at kommentere indlægget nedenfor. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected]