Sprofil: Få så sendt flere i jobrotation!

7. feb 2013, 06:00
Frit fald i antallet af 3Fere, der efteruddannet sig. Ufatteligt vigtigt, at tendensen ikke fortsætter, lyder reaktionen fra Leif Lahn Jensen S.

Det er en bunden opgave for regeringen af flere ufaglærte og faglærte efter- og videreuddanner sig.

Men nye tal afslører, at det går den gale vej for alle 3F’s medlemmer – på nær de arbejdsløse.

”Det er ufatteligt vigtigt, at tendensen ikke fortsætter i de kommende år,” lyder reaktionen fra arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S).

”Vi SKAL have dygtigere medarbejdere, så vi står godt i forhold til globaliseringen. Når krisen er overstået, får vi brug for specialiserede folk for at tage imod de opgaver, der kommer.”

En skjult succes

Antallet af 3F’er, der tager et AMU-kursus, er overordnet set faldet med 15 procent på bare et år, viser tal fra 2011-2012.

Men tallet dækker over en stor forskel på arbejdsløse og arbejdende. Isoleret set gør flere arbejdsløse 3F’ere faktisk brug af AMU-kurser, mens 3F'ere i arbejde får markant mindre.

Leif Lahn Jensen fremhæver, at tallene for de arbejdsløse er en sejr.

”Det er en rigtig stor succes, at der er kommet skub i uddannelsen for arbejdsløse,” siger Leif Lahn Jensen, der tilskriver det regeringens bortskaffelse af loftet over seks ugers uddannelse til ledige.

"Brug jobrotation"

3F efterspørger politisk vilje til at gøre noget ved problemet. De ønsker om en ændring af refusionerne, så arbejdsgiverne får flere penge ud af at sende sende ansatte på AMU-kurser.

Men det er ikke nye ordninger, der er brug for, mener socialdemokratiet.

Leif Lahn Jensen opfordrer arbejdsgiverne til at gøre brug af de muligheder, som regeringen allerede har givet dem i form af den midlertidige forhøjelse af jobrotationsydelsen.

Det er den sats, arbejdsgiveren får fra staten for at finansiere uddannelse af medarbejdere samt løn til en vikar.

Satsen er midlertidigt hævet fra 160 procent til 180 procent af højeste dagpengesats (cirka 31.000 kroner før skat).

”Jeg vil opfordre til at gøre mere brug af den mulighed. Det er noget, som arbejdsgiverne desværre ikke bruger så meget endnu, men som jeg håber, at de kommer til,” siger Leif Lahn Jensen.

Han kalder jobrotationer en ”god ide”, fordi det både giver efteruddannelse til ansatte, og får nogle ledige ind på arbejdsmarkedet.

”Vi har valgt, at vi ad den vej skal få folk efteruddannet og ledige ind på arbejdsmarkedet. Det er så den vej, arbejdsgiverne kan søge penge," siger Leif Lahn Jensen.