Spring ind i foråret med fornyet energi

4. mar 2011
Guide: Sådan kan du få mere ud af dit liv.

Selv om det fortsat er bidende koldt udenfor, er det ifølge kalenderen blevet forår.

Det er længere lyst, og solen er begyndt at kigge mere frem, end den har gjort i lang tid.

Det kan du udnytte - og for eksempel få fornyet energi på jobbet. Her hjælper Jon Kjærgaard fra Projekt Arbejdsglæde dig med, hvad det er, du skal tage fat på i forårssolen.

  1. Indfri nytårsforsæt. Det er nu, du skal revurdere dine nytårsforsæt. De er nærmest umulige at indfri med vintermørket. Men nu er der tilstrækkeligt nok lys til, at det er muligt at lave ændringer i dit liv. Så hvis du for eksempel har et ønske om at dyrke mere motion, er det nu, du skal i gang.
  2. Gå tur dagligt. Lyset giver fornyet energi. På jobbet skal du derfor tage en daglig lille gåtur - og tag et par kollegaer med. Det vil øge din arbejdsindsats og koncentration. Hvis du er ledig, er det mindst lige så vigtigt med en gåtur i lyset. Det vil optimere dine tanker.
  3. Tag på ferie. Book en forlænget weekend med dig selv, din kæreste eller familie og nyd, at alt snart springer ud. Det vil give dig et overskud, der har været gemt væk i vintermørket.
  4. Ros dine omgivelser. Fokuser på de positive forskelle. Sæt pris på dine kollegaer, og ros dem. Det vil sætte gang i en positiv spiral, som smitter af på alle på arbejdspladsen. Det vil i kunne aflæse på smilebarometret og i effektiviteten.
  5. Leg med dine kollegaer. Lav et forårs-OL på jobbet. Spil nogle computerspil eller find på nye sportsgrene, som I i løbet af en uge kan dyrke med hinanden. Det vil skærpe koncentrationen og styrke sammenholdet.
  6. Sæt nye mål for dig selv. Stil nogle mål op for dig selv. Hvad vil jeg gerne nå i løbet af 2011? Hvad skal jeg fokusere på, og hvor vil jeg gerne hen? Foråret er den bedste tid på året at sætte rammen for nye mulige mål.
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her