20201202000726457_1000
To personer har mistet livet i en færdselsulykke vest for Aarhus tirsdag aften. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Spøgelsesbilist på motorvej: To dræbt

2. dec 2020, 07:20
To mænd blev dræbt i en færdselsulykke forårsaget af en spøgelsesbilist tirsdag aften nær Aarhus.

To mænd mistede livet sent tirsdag aften, da en spøgelsesbilist kørte ud på Herningmotorvejen ved Harlev vest for Aarhus.

Ulykken, der blev anmeldt tirsdag klokken 22.02, blev udløst af en 41-årig mand fra Herning-området, der kørte mod vest i det østgående spor.

Her havde han et sammenstød med en modkørende bilist - en 36-årig mand fra Aalborg. Begge mænd mistede livet i ulykken.

- Vedkommende kolliderer frontalt med en modkørende, siger vagtchef ved Østjyllands Politi Peter Tholstrup.

Det vides ikke, hvor længe eller hvorfor den 41-årige havde kørt i den forkerte retning, men politiet er ved at undersøge, om nogen af de involverede var påvirket af alkohol eller narkotika.

Sammenstødet skete ved så høj fart, at den 41-åriges bil blev slynget over midterautoværnet og endte i det vestgående spor.

Her blev hans bil ramt af en 49-årig kvinde, der kom kørende. Hendes bil fik skader, mens hun selv slap med forskrækkelsen.

Den 36-åriges bil blev kort efter sammenstødet i et østgående spor ramt af en 56-årig mandlig bilist, der heller ikke kom til skade.

Da ambulancer og en lægebil ankom til stedet, blev både den 36-årige og den 41-årige erklæret døde på stedet. Begge mænds pårørende er blevet underrettet, skriver politiet.

I alt var fire personer i fire forskellige biler impliceret i ulykken. De to andre bilister slap som nævnt uden skader.

Motorvejen blev spærret i begge retninger mellem Harlev og Skovby efter ulykken.

Da bilinspektøren og politiet var færdige på stedet, blev vejen genåbnet i vestgående retning kort efter klokken 01.30 og i begge retninger kort før klokken 03.30.

/ritzau/