Spion skulle afsløre dansk topchefs utroskab

28. nov 2013, 11:09
En dansk topchef blev udsat for spionage fra den amerikanske indkøbskæde Walmart. Spionen skulle blandt andet tjekke, hvorfor danskeren havde så mange pigevenner.

Det amerikanske supermarkedsimperium, Walmart, indrømmer, at de hyrede et detektivfirma til at snage i en dansk topchefs privatliv.

Blandt andet ville de finde ud af, om han havde en affære, skriver The Daily Dot, Detailfolk.dk og Berlingske Business.

Per Bank, som i dag er administrerende direktør i Dansk Supermarked, blev udsat for spionagen i 2010, da han var ansat i kæden Tesco, som er konkurrent til Walmart.

Walmart overvejede at headhunte danskeren, men ville først tjekke hans integritet og ærlighed. Derfor hyrede de det private efterretningsfirma Stratfor til blandt andet at undersøge hans Facebook-profil. Det fremgår af dokumenter fra Wikileaks.

En af de ting, der tilsyneladende fik Walmart op og køre, var synet af Per Banks mange kvindelige Facebook-venner. De ville finde ud af, om han havde en affære, men der trak detektivbureauet imidlertid grænsen og nægtede at udføre opgaven.

Generelt fandt bureauet frem til, at Per Bank var både "fokuseret, ambitiøs og behagelig", og der kom ikke noget snavs frem.