Blik- og Rørs undersøgelse viser, at langt størstedelen af de svende, som kører uden vinterdæk, i stedet har monteret helårsdæk på deres servicebil. Men i følge FDM er den type dæk ikke gode nok til kørsel om vinteren med sne og isglatte veje. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

"Spiller hasard med ansattes sikkerhed": VVS-firmaer dropper vinterdæk

3. jan, 11:45
Mere end hvert tredje VVS-firma sparer på sikkerheden og dropper vinterdæk på servicebilerne, viser undersøgelse fra Blik- og Rørarbejderforbundet.

Denne artikel er oprindeligt bragt på blikroer.dk og bliver publiceret på A4 Nu som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af den jourhavende på A4 Nu.  

Mange af landets VVS-firmaer må krydse fingre for, at sneen ikke vælter ned i årets koldeste måneder. Mere end hver tredje servicebil har ikke monteret vinterdæk, og det medfører øget risiko for alvorlige ulykker for både ansatte og medtrafikanter, når vejene er dækket af sne.

LÆS OGSÅ: Langer ud efter ny video fra Mette F.: ”En skamløs kopi”

Undersøgelsen fra Blik- og Rørarbejderforbundet viser, at hele 37 procent af de adspurgte i undersøgelsen, ikke har monteret vinterdæk på deres servicebil. At så mange kører uden vinterdæk, overrasker forbundssekretær Søren Schytte.

- Det tal er alarmerende højt og giver anledning til højlydt forundring. De ansatte i VVS- og skorstensfejerbranchen bruger ofte mange timer bag rattet hver eneste dag, så det er at spille hasard med deres sikkerhed, når man ikke prioriterer vinterdæk på servicebilerne, siger Søren Schytte fra Blik- og Rørarbejderforbundet.

Blik- og Rørs undersøgelse viser, at langt størstedelen af de svende, som kører uden vinterdæk, i stedet har monteret helårsdæk på deres servicebil. Men i følge FDM er den type dæk ikke gode nok til kørsel om vinteren med sne og isglatte veje.

Varebiler og tungt læssede servicebiler besidder langt fra de samme sikre køreegenskaber, som almindelige personbiler. Og med dårligt føre forstærkes de usikre forhold, hvis dækkene ikke er egnet til kørsel om vinteren. Derfor giver det ifølge FDM ekstra god mening at montere vinterdæk på lige netop den type køretøj.

- Som både VVS’er og skorstensfejer oplever man ofte at skulle udføre sit arbejde, selvom vejene er både sne- og isglatte. Arbejdsdagen starter jo ofte på tidspunkter, hvor vejene endnu ikke er ryddet. Og det gør det kun endnu vigtigere at have nogle gode vinterdæk på servicebilen, siger Søren Schytte.

LÆS OGSÅ: Nu står ansat fra omstridt stillads frem: Vi fik besked på at løbe fra myndig­hederne