En 42-årig kvindelig spejderleder er blevet idømt 14 dages betinget fængsel for at kysse en 14-årig dreng. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Spejderleder dømt: Kyssede 14-årig dreng

12. feb 2020, 18:20
En kvindelig spejderleder blev tirsdag dømt for at have kysset en 14-årig dreng på en spejderlejr.

Et kys kan måske lyde uskyldigt. Men en 42-årig kvindelig spejderleder har ved Retten i Næstved fået en dom på 14 dages betinget fængsel for at kysse en spejderdreng, som på daværende tidspunkt var 14 år. Udover den betingede dom, blev hun også idømt en bøde på 8.000 kroner, skriver sn.dk

LÆS OGSÅ: Gymnasieformand angriber minister - "Meget ærgerligt"

I juli måned 2019 var hun på spejderlejr sammen med en flok børn. En nat sad gruppen tæt samlet rundt om et bål, hvor spejderlederen sad ved siden af drengen. Derefter begyndte hun at kysse drengen på munden og halsen. Det kom også frem i retten, at der både var tale om almindelige kys og tungekys. 

Den 14-årige kyssede tilbage, men efter episoden syntes han ikke, at det havde været en rar oplevelse. Men spejderlederen havde en anden opfattelse, da hun nægtede sig skyldig. Hun forklarede, at det ikke var usædvanligt for hende at kysse spejderbørnene i panden og på kinden. 

Kvinden erkendte dog, at hun havde kysset drengen, men hun afviste, at hun brugte tungen. Hun hævede også, at der ikke lå seksuelle motiver bag kysset. Ifølge sn.dk græd kvinden under forsvarets procedure. Og da voteringen skulle finde sted, brød hun sammen i retssalen. 

Hun har dog endnu ikke taget stilling til, om hun vil anke dommen, men hun har til gengæld udbedt sig 14 dages betænkningstid.  

LÆS OGSÅ: Dansk kendis afslører - Derfor er jeg single