Sparerengøring giver ansatte allergi

29. jul 2011, 11:30
Snøfter og nyser du på jobbet? Så kan det være fordi, at din chef har sparet rengøringen væk. Det øger din risiko for at få allergi

Medarbejdere må finde sig i bunker af støv og møgbeskidte arbejdslokaler, som Avisen.dk tidligere har beskrevet.

Nu advarer indeklimaeksperter mod, at det er direkte sundhedsskadeligt for ansatte at gå på job i støvmængderne.

"Det er yderst problematisk. Specielt for de medarbejdere, der i forvejen har følsomme slimhinder og tendens til høfeber, så virker støv som en trigger. Det giver flere symptomer og mere allergi," siger Betina Hjorth, der er rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark.

Men det er ikke kun ansatte, der i forvejen har tendens til allergi, der kan få problemer.

"Rengøring bliver ikke prioriteret, og så bliver der endnu større risici for, at folk generelt bliver syge," siger Svend-Erik Hermansen, der er arbejdsmiljøkonsulent i HK.

Og flere sygedage er dårligere for bundlinjen, påpeger arbejdsmiljøkonsulenten, som derfor mener, at der er en god forretning i at få den daglige støvsugning tilbage på arbejdspladsen.

Arbejdsgivere forpligter sig i henhold til arbejdsmiljøloven til at holde arbejdspladsen ren og ryddelig. Men hvis du alligevel er fanget i støvet, så kan du gå til din arbejdsmiljørepræsentant.

skjultitel

Rengøringsselskabernes Branche- og Arbejdsgiverforening melder, at hvor der tidligere blev støvsuget hver dag på de danske arbejdspladser, er det nu kun to gange om ugen.