Jobcentret i Esbjerg skal i fremtiden holde lukket fra fredag til søndag, fordi kommunen ønsker at spare penge. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Spareøvelse: Kommune indfører firedages arbejdsuge

6. jan 2020, 16:48
På jobcentret i Esbjerg kan de ansatte afvikle deres arbejdsuge på blot fire dage og holde fri om fredagen.

Fire dages arbejde og tre fridage. Det bliver snart virkeligheden for medarbejderne på Jobcenter Esbjerg, som kan se frem til en arbejdsuge på fire dage, skriver TV 2 Nyhederne.   

Politikerne i det lokale byråd og kommunens ledelse forventer, at kommunen kan spare 3,5 mio. kr. ved at holde jobcentret lukket om fredagen, fordi driftsomkostninger til eksempelvis el, varme og vand bliver reduceret. Hvis forsøget bliver en succes, er det planen, at det skal rulles ud til alle kommens administrative medarbejdere om to år. 

LÆS OGSÅ: Dansk rejsebureau aflyser rejser

Men hvis man spørger tillidsrepræsentanten for magistre i Esbjerg Kommune Ole Gregersen, er det ikke længere udelukkende et spørgsmål om at spare kroner og ører på de kommunale budgetter. 

- Nu er det egentligt for at skabe nogle andre rammer, som kan give et bedre arbejdsmiljø, fortæller Ole Gregersen, der har oplevet en overvejende positiv tilgang til projektet fra medarbejdernes side, siger han til TV 2 Nyhederne og tilføjer:

- Mange er glade for at kunne gøre nogle andre ting i deres fritid. Andre har dog også udtrykt bekymring for, om de kan nå at hente børn, og i det hele taget få hverdagen til at hænge sammen med længere arbejdsdage. 

En af de medarbejdere, som får tilbuddet om en firedages arbejdsuge, er Anette Bøhlers. Til dagligt arbejder hun som beskæftigelsesrådgiver i jobcentret, og hun ser en række fordele ved den nye ordning. 

- Jeg tænker, at det bliver rigtig dejligt. Jeg er selv en af dem, der har overstået små børn og vil i forvejen gerne møde tidligt. Jeg synes, det er dejligt med en weekend på tre dage, siger hun.

Esbjerg er kun den anden kommune i Danmark, som har iværksat forsøg med en kortere arbejdsuge. Odsherred Kommune på Sjælland var den første kommune til at forsøge sig med en arbejdsuge på fire dage. I alt er 500 medarbejdere blevet tilbudt at deltage i forsøget, men 15 ansatte har valgt ikke at medvirke.   

LÆS OGSÅ: Kendt debattør - Provinsfædre der måler pik og pengepung er usexede