Lars Løkke Rasmussen, Jakob Ellemann-Jensen (tv) og Kristian Jensen (th) ankommer her til Venstres pressemøde på Kragerup Gods 9. august. Siden har Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trukket sig som henholdsvis formand og næstformand, mens Jakob Ellemann-Jensen formentlig bliver Venstres nye formand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Spår uro i Venstre efter Løkke-udmelding: - Folk er spændte og nervøse

16. sep 2019
Idéen om en SV-regering spøger stadig i Venstre, mener TV 2's politiske analytiker Hans Redder.

Lars Løkke Rasmussen er ved at gøre klar til at turnere rundt i landet og holde foredrag om bogen ”Befrielsens øjeblik”.

LÆS OGSÅ: Løkke med store nyheder: Starter firma

Bogen lancerede han midt i valgkampen, og den blev en bombe med sit budskab om et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

Det emne vil formentlig komme til at fylde en del på Danmarksturnéen, spår TV 2s politiske analytiker Hans Redder og mener, at det vil være utraditionelt, at en politiker, der ikke er formand, rejser rundt og snakker om, hvem det giver mening at gå i regering med.

Samtidig har Jakob Ellemann-Jensen, som forventes at blive valgt som Venstres nye formand, lagt idéen om et SV-regeringssamarbejde dødt. Og det på trods af, at han under valgkampen var enig i udmeldingen om en SV-regering.

- Og hvis det er der, Venstre står, er det også der, jeg hører til, siger Lars Løkke Rasmussen ifølge TV 2.

Den melding finder Hans Redder bemærkelsesværdig. Han siger, at Lars Løkke Rasmussen ikke lyder som en der vil holde sin mund i partiet og lade en ny ledelse udstikke den politiske kurs.

- Og mon ikke, der er en del Venstre-folk, der lige nu er både spændte og lidt nervøse for, hvordan det kommer til at udspille sig i de kommende år?, spørger Hans Redder.

På DR og TV 2 fortalte Lars Løkke Rasmussen søndag aften for første gang siden han trak sig som formand for Venstre om sine planer.

Her gjorde han det blandt andet klart, at han vil fortsætte som folketingspolitiker.

Lars Løkke Rasmussen deltager ikke i det ekstraordinære landsmøde i Venstre den 21. september, hvor der skal vælges ny formand og ny næstformand.

LÆS OGSÅ: Milliardær flytter: Vil slippe for at betale skat