Somalier: Godt, hvis den skole lukker

7. jan 2011
En af de fremtrædende somaliere i Århus, Ali Nuur, fhv. medlem af Aarhus Byråd for Venstre, bifalder myndighedernes kritik.

"Hvis det virkelig passer, at de somaliske børn var underlagt blot nogle af de udemokratiske mandsdominerede normer, som gælder i Somalia, er det godt, hvis den skole lukker. Det er det eneste rigtige."

Sådan siger Ali Nuur, der er forhenværende medlem af Aarhus Byråd for Venstre, til kritikken af Calamus Privatskole i København.

Den muslimske friskole bliver kritiseret af Undervisningsministeriet for ikke at ruste børnene til at blive borgere i et demokratisk og kønsmæssigt ligestillet samfund.

Læs også: Grov kønschikane kan lukke muslimsk friskole

"I Somalia er det desværre sådan, at 6-7-årige piger får forbud mod at lege med drengene. Drengene bestemmer, og hvis de samme sociale regler gælder på den pågældende skole, er det dybt bekymrende, og så må skolen ophøre med at eksistere," mener han.

"For ligestilling og sundt syn på demokrati er hele forudsætningen for, at disse børn nogensinde bliver integreret og ikke radikaliseret med den risiko det kan have for det danske samfund," siger Ali Nuur.

Han har tidligere advaret mod, at radikaliserede unge somaliere kan blive bombemænd, hvis der ikke gribes ind.

Læs også: Skoleleder: "Jeg er i chok"

Læs også: Artikel gjorde myndighed mistænksom