Solceller er fortsat en god investering

26. mar 2013, 15:13
Sponsoreret indhold:brbrDet er stadig en rigtig god forretning at investere i solceller især lige nu, hvor du kan udnytte de særligt fordelagtige regler for solceller i 2013. Solcelleanlægget kan være tjent hjem efter kun 10 år. Derefter kan du se frem til at få gratisstrøm i dagtimere og tjene tusindvis af skattefrie kroner hvert år. Find ud af, hvad de nye solcelleregler betyder for dig og deltag på et af EnergiMidtsinfo møder om solceller

Nye regler for solceller i 2013

De nye regler for solcelleanlæg trådte i kraft d. 20. november 2012, med mindre du inden da havde indgået en bindende aftale om køb af solcelleanlæg. Men hvad betyder de nye regler forsolceller så for dig, og hvad giver de dig af muligheder? Læs med herunder, og få et overblik...

Køb allerede i 2013

Med den nye ordning ændres den hidtidige nettomålerordning fra årsbaseret nettoafregningtil timebaseret afregning. Mens du tidligere opsparede overskydende strømproduktion på elnettet og blev afregnet en gang om året, bliver det nu afregnet time for time.

Dermed er det med de nye regler den el fra solcellerne, som du kan forbruge i samme time den produceres, der er afgiftsfri. Den nye timebaserede afregning betyder altså, at du som ejer af et solcelleanlæg gratis kan bruge den strøm, dit anlæg producerer i den time det produceres, uden at blive pålagt tariffer, afgifter og moms. Dermed sparer du ca. 2 kr./kWh. Det betyder, at jo større andel af din egenproducerede el du kan bruge med det samme i husstanden – jo større besparelse får du på elregningen de næste 25-30 år.

Samtidigt øges pristillægget for el, som leveres til nettet:

  • I stedet for 0,60 kr./kWh så får du med de nye regler 1,30 kr./kWh

Pristillægget ydes i en periode på 10 år, hvorefter du får markedsprisen på el. Du børoverveje, at købe dit solcelleanlæg allerede i 2013, da pristillægget reduceres med 14 ørehvert år. Køber du i 2014, får du altså kun 1,16 kr./kWh for den overskydende strøm, du leverer til elnettet. Afregningsprisen for nyanlæg aftrappes gradvist til 0,60 kr./kWh over 5 år.

Endeligt er der ikke længere nogen begrænsning, der hedder 6kW-anlæg til privatehusstande.

Ovenstående artikel er sponsoreret.