Solarier overvejer overfaldsalarmer efter voldtægt

22. jul 2008
Efter den seneste voldtægt i et solarium på Nørrebro i København overvejer solarierne nu at indføre overfaldsalarmer.

I april måned blev en 15-årig pige voldtaget i et solarium i Roskilde, og søndag blev en kvinde udsat for et groft overfald og voldtægt i et solarium på Nørrebro i København. Derfor vil solarierne nu overveje, om der skal indføres overfaldsalarmer i alle solarier, lyder det fra brancheorganisationen Dansk Solarie Forening. Det skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

- Man skal bestemt ikke udelukke det, hvis det kan være med til at øge sikkerheden, siger direktør i Dansk Solarie Forening Henrik Marx til Newspaq.

Han understreger dog samtidig, at solcentre er ganske sikre steder at opholde sig, hvis man kigger på statistikkerne.

- Vi, der arbejder i branchen, føler os altid hårdt ramt i den her slags sager. Men vi har indført videoovervågning i alle solarier, og der er jo mange mennesker, som kommer i solarierne, siger Henrik Marx.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I voldtægtssagen fra i søndags kravlede gerningsmanden over væggen til kabinen, hvor kvinden lå og tog sol, ved at løfte loftspladerne. Henrik Marx har aldrig hørt om lignende sager.

- Det er helt ekstremt. De senere år har der været fokus på sikkerheden, så derfor bygger vi nu skillevæggene helt op til loftet, siger Henrik Marx.

 

faktaboks