20201015145618655_1000
Sofie Carsten Nielsen afviser igen at kende til sag om upassende opførsel fra Morten Østergaard fra 2017. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sofie Carsten Nielsen har søgt dialog med Ida Auken uden held

15. okt 2020, 15:01
R-leder siger, at hun har talt med Østergaard om upassende adfærd og fået indtryk af, at han tog det til sig.

I en skriftlig kommentar siger R-leder Sofie Carsten Nielsen, at hun har søgt dialog med Ida Auken uden held.

Hun afviser igen at have kendt til sag fra 2017 med Morten Østergaard i centrum.

- Der er en verden til forskel på at kende til en konkret krænkelsessag og at have løse snakke om Mortens adfærd i øvrigt. Det er vigtigt for mig at understrege, at det hverken er mit eller andre kollegers ansvar, at Morten kunne blive fuld og pinlig til fester.

- Ikke desto mindre, så har jeg ligesom andre snakket med Morten om det, og jeg har opfordret ham til at rette op på det. Og det var faktisk mit indtryk, at han også tog opsangene til sig og ændrede adfærd, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen i kommentaren.

Sofie Carsten Nielsen skriver endvidere, at hun "uformelt" har snakket med Ida Auken om Morten Østergaards adfærd til fester.

Meldingen kommer, efter at Ida Auken, der har orlov fra Folketinget, onsdag i et længere opslag skrev om en episode fra 2017, hvor Morten Østergaard skulle have opført sig upassende over for en kvinde.

Det skulle være sket på Folkemødet.

I opslaget lød det, at Sofie Carsten Nielsen havde dækket over Østergaard, selv om Ida Auken fortalte hende om sagen.

Det afviser Sofie Carsten Nielsen altså.

- Jeg kendte ikke til den konkrete krænkelsessag, som Ida skrev om på sin Facebook-side i går, og jeg vidste ikke før i lørdags, hvor Ida skrev en mail til gruppen, at hun var mellemmanden, der havde givet den videre til sekretariatschefen. Men hun videregav den ikke til mig i 2017, som hun ellers har skrevet.

Fra Sofie Carsten Nielsen lyder det endvidere i kommentaren, at "det ikke gør noget godt for nogen at blive ved med at kommunikere på denne måde via medier og sociale medier".

Hun har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Også Martin Lidegaard har torsdag blandet sig i debatten om Aukens opslag. Han skriver, at han ikke har grund til at betvivle udsagnene fra Auken, og at ledelsen skulle have grebet ind før.

/ritzau/