Søster overfuser hjemmehjælper

18. nov 2010
Pårørende er så oprørte over nedskæringerne i omsorgssektoren, at de skræmmer ansatte.

En søster har overfuset sin svært alkoholiserede brors hjemmehjælper så kraftigt, at Københavns Kommune har bedt hende holde sig væk fra broderens lejlighed, når hjemmehjælperen skal gøre rent. 

Hjemmehjælperen havde til opgave at gøre rent for alkoholikeren, så han ikke blev smidt ud af sin lejlighed. Men der var på grund af nedskæringer kun tid til at vaske gulvet. 

Det fortæller fællestillidsmand i socialforvaltningen i Københavns Kommune, Jens Flyvholm.

"På grund af nedskæringer, havde hjemmehjæperen kun meget lidt tid til at gøre lejligheden ren. Forholdene i lejligheden var så slemme, at kun få ville kunne holde ud at bo der," siger Jens Flyvholm.

Tilråb fra sofaen

Det gjorde søsteren så vred, at hun slog sig ned i sofaen og tildængede hjemmehjælperen med tilråb, når gulvet skulle vaskes.

Hjemmehjælperen blev så påvirket af tilråbene, at hun frygtede overfald fra søsteren.

Forbød søsteren adgang

"Til sidst måtte vi bede broderen om at sige til sin søster, at hun helst skulle være ude af lejligheden, når der blev gjort rent," siger Jens Flyvholm.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han fortæller, at flere og flere hjemmehjælpere oplever at blive overfuset af de pårørende, fordi serviceniveauet er på et minimum.

Nedskæringer er årsagen

Fagforeningen FOAs undersøgelse viser, at mere end hver fjerde medarbejder i plejesektoren en gang om måneden eller mere oplever overfusninger fra borgere og pårørende på grund af for dårlig service.

FOA mener, at årsagen til de mange vredesudbrud mod personalet skyldes politikernes massive nedskæringer i kommunerne.

Citat

"På grund af nedskæringer, havde hjemmehjæperen kun meget lidt tid til at gøre lejligheden ren. Forholdene i lejligheden var så slemme, at kun få ville kunne holde ud at bo der."

Fællestillidsmand i socialforvaltningen i Københavns Kommune, Jens Flyvholm.