Søs Wollesen K: Jeg beklager

28. mar 2011
Læge og brevkasseskribent Søs Wollesen fortryder markedsføringen af kosttilskud som erstatning for ADHDmedicin

Lægen, K-politikeren og foredragsholderen Søs Wollesen, der blandt andet hjælper kvindesitet Oestrogen.dk’s læsere til at finde "rundt i kosttilskudsjunglen" har i strid med lægemiddelloven hævdet, at hendes kosttilskud Innokrill kan helbrede ADHD.

Tør du anbefale dette produkt til forældre til børn med ADHD?

"Fuldstændigt," siger hun, at og svarer ja, da Avisen.dk spørger, om Innokrill er et alternativ til konventionelle lægemidler.

Oplyser du dine forhandlere om, at produktet har en gavnlig effekt på ADHD?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Ja, det er jeg ikke nervøs for. Det gør jeg faktisk. Jeg siger til dem, at vi har et studie, der viser, at det har gavnlig effekt," siger Søs Wollesen.

Må man komme med sygdomsanprisninger, når det ikke er et lægemiddel?

"Nej, det må man ikke."

Hvorfor skriver du så, at det er "Guld at kunne hjælpe dem (børn, red), uden at give konventionel medicin."

"Et eller andet sted kan man godt sige, at det  (Innokrill, red.) træder i stedet for konventionel medicin, men det er kun hvis lægen vurderer, at børnene ikke skal have konventionel medicin," forklarer Søs Wollesen.

Er du enig med myndighederne i, at det kan vildlede forældre til at tro, at det er et godt alternativ til konventionel medicin?

"Ja, og det er rigtig beklageligt. Det fortryder jeg. Jeg burde have skrevet det anderledes. Jeg burde have skrevet, at det ikke kan erstatte konventionel medicin - og at man først skal forhøre sig hos sin læge. Det må ikke træde i stedet for et lægemiddel," svarer hun.

Hvorfor får du ikke Lægemiddelstyrelsen til at godkende Innokrill som et lægemiddel?

"Det er alt for dyrt."

Senere ringer Søs Wollesen og oplyser til Avisen.dk, at hun ikke på noget tidspunkt har oplyst forhandlerne om, at Innokrill kan helbrede ADHD.

Efter Avisen.dk’s henvendelse har Søs Wollesen fjernet sin ulvolige markedsføring fra internettet.

Det skrev Wollesen

Nyt studie - børn med ADHD fik signifikant fremgang på de intellektuelle færdigheder, bedring af hukommelsen og blev mere rolige på krill olie (den som er i Innokrill). De første 6 uger fik de 2 kapsler dagligt og derefter 1 kaps. Guld at kunne hjælpe dem, uden at give konventionel medicin.